Доставяме до 3 работни дни

Включете се в нашата Лоялна програма

Поръчай и вземи от магазин. Виж повече

ВЛЕЗ В КЛУБА С ДИГИТАЛНА КАРТА ТЕМАХ виж повече

Топлоизолация

Филтри

1-32 от 46 продукти

Страница
Филтри

1-32 от 46 продукти

Страница

Модерната топлоизолация може да бъде няколко основни вида – такава направена от каменна вата, така направена от фибростъкло или такава направена от рециклирани материали.

И трите вида имат своите предимства и недостатъци, като изолациите съдържащи графит изглежда, че са най-ценните и издръжливи на пазара.

Но това, което е наистина от значение е реална ефективност, както и възможност за оразмеряване на самата изолация – ако вашата цел е да намерите точно това, то TeMax.bg е правилното място за вас.

Какви видове топлоизолация предлагаме

На сайта на TeMax.bg можете да намерите четири вида изолация, като те могат да се обобщят в две категории – вътрешна изолация и външна изолация.

Външната изолация е от специална смес с аериран стиропор тип XPS с EPS като двата вида специализират в хидроизолация и топлоизолация респективно.

Вътрешната изолация се разделя на два вида – каменна и стъклена като те се предлагат под формата на вата. Това са силно аерирани видове изолации, чиито основни функции са да задържат топлината на интериора вътре.

Комбинацията от двата вида изолации – вътрешни и външни, предлагат най-добрите възможни свойства за запазване на максимално количество топлина в дома ви.

Ватите се полагат в предварително направени неши като и при двете не е желателно да има компресия на самата вата, за да се избегне премахването на въздуха. Важно е и ватите да се поставят напълно сухи, затова избягвайте влагата на всяка цена.

Защо повече и повече хора топлоизолират своя дом

Причината повече и повече хора самостоятелно да подхождат към изолирането стените на своите домове, е понеже така увеличават енергийната ефективност на своите домове.

Когато един дом бързо губи своята натрупана през деня топлина, той трябва да инвестира повече енергия в набавянето ѝ. Ако вашият дом не е с нова дограма, по стените липсва поне един вид изолация, и се намирате в студена част на страната, то най-вероятно вашите зими са студени.

Енергийната ефективност е една от причините държавата да стартира кампании по саниране на жилищни сгради и блокове – за да увеличи комфорта на хората и да намали консумацията на ел. енергия и парно.

Всичко това води до значително по-ниски сметки, повече комфорт у дома и като цяло повече комфорт за всички. Намерете своята идеална топлоизолация точно тук, на ниска цена с гаранция за качество още днес.

Кое е огромното предимство на TeMax.bg

Най-голямото предимство от това да пазарувате през TeMax.bg, е че ние работим с топ производители на всякакви строителни материали. Ако вашата цел е да сте сигурни в своя избор, то ние сме точното място за вас.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин Темакс с удобна доставка до София, Раднево, Силистра, Добрич, Шумен, Разград, Севлиево, Търговище, Сливен, Враца, Монтана, Кърджали, Габрово, Гоце Делчев, Дупница, Пирдоп, Петрич, Троян и други населени места в България.

Прочети повече

Какво е топлоизолация и защо е важна?

Топлоизолацията е препоръчителна за инсталиране във всяка сграда и помещение с цел да се запази стабилна температура както през зимата, така и през лятото. За направата на топлоизолации се използват различни материали, които намаляват топлинните загуби – запазват топлината на стаята през зимата и я охлаждат през лятото.
Предимствата на топлоизолацията са много. Тя има важна роля за намаляване на енергийните разходи на домакинството. Другото и важно значение е това за околната среда. Намаляването на използването на енергийни източници води до запазване на ресурсите на околната среда.

 

Колко ефективна е топлоизолацията за намаляване на разходите за отопление и охлаждане?

Ефективността на топлоизолацията зависи от много фактори, сред които:
* добрата инсталация;
* качеството на използвания материал;
* дебелината на изолационния слой;
* общата топлоустойчивост на сградата.
Добре инсталираната топлоизолация може да намали топлинните загуби до 30-50%. Това води до значително намаляване на енергийните разходи на домакинството.
Топлоизолацията може да намали разходите за отоплени и охлаждане по няколко начина. Добре изолирани стени и покриви задържат топлината в помещенията през зимата и предотвратяват нейното излизане през стените през студените месеци. Ако сградата има добра топлоизолация отоплителните и охлаждащите системи работят по-ефективно. Всичко това е причина да се запази стабилна стайна температура, което води да по-голям комфорт в дома.

 

© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от