Доставяме до 3 работни дни
Безплатна доставка над 400 лв до 8 дни. Виж повече
Плати онлайн и вземи от магазин Виж повече
Процесът на производство на гроздови сокове, които са годни за създаване на вино или ракия, винаги започва с гроздобера и задължително минава през някакъв вид мелене.
Целта на тази важна стъпка е да се отдели захарния сок от ципата на гроздето, като така се намалява нуждата от преправяне на киселинността впоследствие.
Това, с което ви улесняват нашите гроздомелачки и преси, е че снемат нуждата от значителна механична манипулация на гроздето от ваша страна.
Това полу-автоматизиране на процеса на мелене и пресоване на гроздето улеснява цялостната работа и намалява времето до полагане на гроздето в специални съдове за ферментация.
По този начин вие имате възможност да контролирате повече от процесите, което ще ви гарантира повече стабилност и много по-очаквани крайни резултати.
И тъй като виното може да бъде невероятно капризен продукт, всяка минута, час или ден е от значение – особено когато времето е топло и киселинността на гроздето е висока.
Целта на една преса е да извлече сока от премеленото грозде, а целта на мелачката е да прекъсне ципите на гроздето и така да отвори нежната му вътрешност към пресоване. Комбинацията от тези два процеса премахват нуждата от механична или ръчна обработка на гроздето.
Различните видове машини, които предлагаме са на механична и автоматична основа, като също така предлагаме и такива с ръчно управление и преси за свободни тежести. Последните преси са най-достъпните като цена, но и изискват най-много физически труд за постигане на оптимално сокоотделяне.
Разполагаме и с механизирана машина, която се оперира от електромотор със значителна мощност. Това е и най-ефикасният ни уред, който често се прилага в индустриални условия.
Разбира се, не е нужно да сте масов производител на винен сок, за да разполагате с подобен вид уред, тъй като го предлагаме на доста добра цена, спрямо общата му пазарна стойност.
Това ще рече, че ако сте частен производител за лична консумация и притежавате голяма реколта, можете спокойно да оправдаете подобен вид инвестиция.
Отделянето на ципите и семките на гроздето намалява външните фактори, които могат да допринесат за увеличението на киселинността.
Семките, които са ядрото на един дрозд, може да повлияят значително на процеса на ферментация и да причинят непредвидим обрат в киселинността на гроздовия сок.
Това, което накара хиляди преди вас да се доверят на нашата селекция, бяха консистентните резултати, които успешно доставихме до всяка врата в България.
Смятаме, че и тази селекция от гроздомелачки и преси пада в същата категория – доверявайки се на нас, вие се доверявате на нашата експертиза и се доближавате до един много по-приятен процес на правене на вино.
Прочети повече