Доставяме до 3 работни дни

Безплатна доставка над 400 лв до 8 дни. Виж повече

Плати онлайн и вземи от магазин Виж повече

Включете се в нашата Лоялна програма

ВЛЕЗ В КЛУБА С ДИГИТАЛНА КАРТА ТЕМАХ виж повече

Гроздомелачки и преси

Филтри

1-3 от 3 продукти

Филтри

1-3 от 3 продукти

Процесът на производство на гроздови сокове, които са годни за създаване на вино или ракия, винаги започва с гроздобера и задължително минава през някакъв вид мелене.

Целта на тази важна стъпка е да се отдели захарния сок от ципата на гроздето, като така се намалява нуждата от преправяне на киселинността впоследствие.

С каква дейност помагат нашите гроздомелачки и преси

Това, с което ви улесняват нашите гроздомелачки и преси, е че снемат нуждата от значителна механична манипулация на гроздето от ваша страна.

Това полу-автоматизиране на процеса на мелене и пресоване на гроздето улеснява цялостната работа и намалява времето до полагане на гроздето в специални съдове за ферментация.

По този начин вие имате възможност да контролирате повече от процесите, което ще ви гарантира повече стабилност и много по-очаквани крайни резултати.

И тъй като виното може да бъде невероятно капризен продукт, всяка минута, час или ден е от значение – особено когато времето е топло и киселинността на гроздето е висока.

Целта на една преса е да извлече сока от премеленото грозде, а целта на мелачката е да прекъсне ципите на гроздето и така да отвори нежната му вътрешност към пресоване. Комбинацията от тези два процеса премахват нуждата от механична или ръчна обработка на гроздето.

Какви видове машини предлагаме

Различните видове машини, които предлагаме са на механична и автоматична основа, като също така предлагаме и такива с ръчно управление и преси за свободни тежести. Последните преси са най-достъпните като цена, но и изискват най-много физически труд за постигане на оптимално сокоотделяне.

Разполагаме и с механизирана машина, която се оперира от електромотор със значителна мощност. Това е и най-ефикасният ни уред, който често се прилага в индустриални условия.

Разбира се, не е нужно да сте масов производител на винен сок, за да разполагате с подобен вид уред, тъй като го предлагаме на доста добра цена, спрямо общата му пазарна стойност.

Това ще рече, че ако сте частен производител за лична консумация и притежавате голяма реколта, можете спокойно да оправдаете подобен вид инвестиция.

Отделянето на ципите и семките на гроздето намалява външните фактори, които могат да допринесат за увеличението на киселинността.

Семките, които са ядрото на един дрозд, може да повлияят значително на процеса на ферментация и да причинят непредвидим обрат в киселинността на гроздовия сок.

Защо да се доверите на TeMax.bg

Това, което накара хиляди преди вас да се доверят на нашата селекция, бяха консистентните резултати, които успешно доставихме до всяка врата в България.

Смятаме, че и тази селекция от гроздомелачки и преси пада в същата категория – доверявайки се на нас, вие се доверявате на нашата експертиза и се доближавате до един много по-приятен процес на правене на вино.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин Темакс с удобна доставка до София, Варна, Бурга, Велико Търново, Пловдив, Плевен, Раднево, Силистра, Добрич, Шумен, Разград, Севлиево, Габрово, Търговище, Пазарджик, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Враца, Монтана, Видин, Кърджали, Габрово, Гоце Делчев, Дупница, Пирдоп, Петрич, Перник, Ловеч, Смолян, Троян и други населени места в България.

Прочети повече
© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от