Доставяме до 3 работни дни

Безплатна доставка над 400 лв до 8 дни. Виж повече

Плати онлайн и вземи от магазин Виж повече

Включете се в нашата Лоялна програма

ВЛЕЗ В КЛУБА С ДИГИТАЛНА КАРТА ТЕМАХ виж повече

Оградна мрежа

Филтри

1-20 от 20 продукти

Филтри

1-20 от 20 продукти

Една оградна мрежа се характеризира най-вече по своята структура – тя е сравнително мека, лесна за огъване и не предоставя особено много здравина, освен ако не е опъната и подкрепна от колове.

За сметка на това тя е отлична алтернатива на скъпите и трудни за изграждане довари от камъни и бетон, като същевременно не спира светлината да преминава.

Тези фактори я правят една от най-често срещаните форми на временно или дори постоянно ограждане на имоти в последните пет десетилетия.

Ако искате да се възползвате от качествата на една оградна мрежа, то селекцията на TeMax.bg на тази страница е точно за вас.

Какви видове оградна мрежа има на пазара

Оградните мрежи се квалифицират по това колко са ситни, колко едра е телта от, която са направени и от височината на един топ. Ситността на една ограда се определя най-вече от дебелината на основната тел съставяща структурата ѝ.

Колкото по-ситна е оградата, тоест колкото по-малко е разстоянието между напречните телени части, толкова по-фина трябва да е съставящата я тел.

Най-ситните огради се ползват за ограждане на животни, най-вече пернат добитък, тъй като така се намалява вероятността да избягат или да бъдат застигнати от хищници.

Едрите мрежи се ползват за основна ограда на имоти и градини – те са значително по-високи и здрави, както и със значително по-голямо разстояние между телените конституенти.

Основните правила при създаване на ограда от мрежа

За да се изгради една здрава ограда, тя трябва да бъде добре опъната. Това изисква предварителната подготовка на здраво зазимени колове, на разстояние поне 2 метра един от друг.

Опъването на оградата се извършва постепенно, като се започва от първите колове и се достига до последния, като на всеки промеждутък, за да се запази опъна, е нужна тел.

Здравината и сигурността на оградата зависи както от опъна, така и от нейното подкопаване. По-меките огради могат да се подкопаят в почвата около основата, за да предотвратят изравянето от животни и създаването на пролуки в инсталацията.

За да се гарантира здравината на цялата структура е особено важно коловете да бъде подсигурени в земята. Много често те се бетонират, или поставят в дупки с размер 50Х50см, и на дълбочина от поне 1,5м в дълбочина.

Защо с TeMax.bg винаги имате добър избор

Нашата репутация като сигурен източник на продукти за дома, офиса и градината е базирана върху огромното разнообразие от продукти за една и съща цел.

Тук имате свободата да изберете какво точно искате, от какво имате нужда и какво точно качество търсите – и то можете да направите този избор на изключително добра цена.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин Темакс с удобна доставка до София, Варна, Бурга, Велико Търново, Пловдив, Плевен, Раднево, Силистра, Добрич, Шумен, Разград, Севлиево, Габрово, Търговище, Пазарджик, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Враца, Монтана, Видин, Кърджали, Габрово, Гоце Делчев, Дупница, Пирдоп, Петрич, Перник, Ловеч, Смолян, Троян и други населени места в България.

Прочети повече

Какви са факторите при избор на оградна мрежа?

Този вид мрежа се използва за ограждане на частни имоти, което предполага следването на определени фактори при избора ѝ. Един от главните критерии е материалът, от който е направена. От него зависи устойчивостта във времето. Имайте в предвид, че оградата ще бъде изложена на различни метеорологични условия.
Дизайнът е друг фактор, който много хора обмислят преди покупка. В случая, видовете оградна мрежа, които се предлагат в Temax.bg не е открояват с определен дизайн, което много хора предпочитат.
Не на последно място поставяме сигурността като важен критерий за избор. Това зависи и от имота, който ще предпазвате с оградата.

 

Мога ли да монтирам оградата самостоятелно?

След като вече сте избрали мрежата е време да я монтирате. Оградната мрежа се монтира много лесно. Не е нужно да се обръщате към професионалист в монтирането на огради. Ако следвате стъпките, които ще ви посочим, може да го направите напълно самостоятелно.
• Маркирайте границите на парцела, който ще ограждате;
• Определете мястото на бетонните стълбове;
• Вградете стълбовете на 2 метра един от друг;
• Подгответе бетона и го излейте върху стълбовете;
• Разтегнете оградната мрежа между стълбовете;
• Подсигурете оградата като я подкопаете;
Допълнително ви съветваме да подсигурите оградата като поставите найлон или сенници;

 

© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от