Доставяме до 3 работни дни

Включете се в нашата Лоялна програма

Поръчай и вземи от магазин. Виж повече

ВЛЕЗ В КЛУБА С ДИГИТАЛНА КАРТА ТЕМАХ виж повече

Мистрии

Филтри

1-15 от 15 продукти

Филтри

1-15 от 15 продукти

От всички строителни инструменти, мистриите виждат най-широко и често приложение, без значение дали става дума за груб строеж или довършителна ремонтна дейност. Затова през годините индустрията е създава много и най-различни видове мистрии, повечето от които можете да намерите тук на TeMax.bg.

Какви видове мистрии има в ТеМакс

При мистриите функционалността се определя от фабричната им форма. Дръжката при тях е въпрос на предпочитание, но е добре да се знае, че удобството е предимство – затова има такива с дървени, пластмасови и гумирани дръжки.

Що се отнася до тяхната форма, те могат да бъдат:

  • Правоъгълни;
  • Къси и дълги трапецовидни със заоблен връх;
  • За външен ъгъл;
  • Трапецовидни с назъбена страна;
  • Къси и дълги трапецовидни;
  • Тънки правоъгълни;
  • Трапец с прав ъгъл;
  • Триъгълни;
  • Четириъгълни остри.

Освен размера, те могат да варират по ъгъл на дръжката, като паралелните дръжки са удобни за разнасяне, докато тези с по-остър ъгъл са идеални за по-фина дейност. Като цяло майсторите избират мистриите спрямо опита, като знаят коя дейност изисква кой инструмент.

Ако не сте сигурни винаги можете да вземете правоъгълна затъпена мистрия, която да ви предостави най-голяма полза в повечето обстоятелства.

Как да изберете правилната мистрия

Изборът на правилните мистрии зависи от самата дейност, която ще се извършва. Има общо приети мистрии, като правоъгълните с прав връх, които се ползват навсякъде и за почти всичко.

Има и такива с по-специализирана функция, като тези за външен ъгъл, които могат да бъдат ползвани пълноценно само в контекста на изравняването на външен ъгъл на стена. Друг добър пример за специализирана мистрия е тази с триъгълна форма и остър връх.

Те са малки на размер, често с по-остър ъгъл на дръжката, и са идеални за работа в по-тесни пространства или при нужда от повече контрол. Те не са толкова добри за по-силова и масова работа, за разлика от правоъгълните инструменти, които се справят най-добре със зидарската дейност.

Ако искате инструмент, който по-лесно да обира строителните смеси от вътрешността на кофата, можете да вземете такъв със заоблен връх. Той по-правилно пасва на вътрешния радиус на кофата или съда със сместа, което означава по-бързо загребване и по-малко фира.

Защо да се доверите на селекцията на TeMax.bg

Доверието между нас и нашите клиенти е особено важно за спокойствието и сигурността при пазаруване. Затова нашата задача, още от ден едно, без да направим селекция, която да е достойна за вашето внимание.

Тя е качествена, надеждна и разнообразна – без да се налага да давате големи пари за необходими и полезни инструменти.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин Темакс с удобна доставка до София, Раднево, Силистра, Добрич, Шумен, Разград, Севлиево, Търговище, Сливен, Враца, Монтана, Кърджали, Габрово, Гоце Делчев, Дупница, Пирдоп, Петрич, Троян и други населени места в България.

Прочети повече
© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от