Доставяме до 3 работни дни

Включете се в нашата Лоялна програма

Поръчай и вземи от магазин. Виж повече

ВЛЕЗ В КЛУБА С ДИГИТАЛНА КАРТА ТЕМАХ виж повече

Лайсни и ъгли

Филтри

1-32 от 159 продукти

Филтри

1-32 от 159 продукти

При полагане на нов паркет, без значение дали е масивен или ламиниран, се оставя технологичен луфт между стената и паркета. Без правилните лайсни и ъгли, тази празнота не само ще развали труда, който е положен при нареждането на паркета, но и ще позволи на прах, мръсотия и влага да влезнат под основата на пода.

Ползата от различните лайсни и ъгли

Както споменахме по-горе, лайсните и комплектуваните към тях ъгли, не са прищявка на модерните интериорни дизайнери, а са съвсем необходима част от завършването на монтажа на един паркет. Поради тяхната необходимост, има няколко основи вида материала, които могат да съставят лайсните, като най-достъпните като цена се правят от PVC.

Макар и стилни, масивните лайсни изискват доста поддръжка при наличие на влага в помещението, която поддръжка може да заеме формата на демонтаж и преправяне. Това не важи за синтетичните лайсни, които са изключително издръжливи на влага и удар.

Ако тези продукти са плътни и нямат кухина в тях, те не служат за прекарване на кабел покрай стената, но ако имат лайсна за кабел, то те могат да бъдат прекрасен избор за един офис, детска стая или стая с мултимедия.

Освен запазване на целостта на паркета, лайсната служи и като пунктуационна точка, която завършва вида на пода и предлага преход от него към стената. Ако изберете правилно спрямо цвета на стаята, можете да създадете усещането на безупречно преминаване от пространство в пространство, което визуално да увеличи размерите на помещението.

Какъв вид ъгли и лайсни предлагаме тук

Предлагаме лайсни за под и стена, преходни лайсни от един вид подова настилка към друга, и ъгли, подходящи за преход от една стена към друга. Освен различните видове, предлагаме и продукти с най-популярните шарки, които си отиват с голям диапазон от паркети, за да можете възможно най-гладко да транспортирате цветовете и геометрията на пода към стената.

Лайсните които предлагаме са плътни, което ги прави изключително здрави и устойчиви на механично нараняване. Това означава, че те могат да бъдат ползвани в помещения с динамично движение като офиси и коридори.

Защо да изберете TeMax.bg като вашия личен търговец на лайсни

Тъй като от TeMax.bg ценим вашето време, пари и проекти и смятаме, че всеки наш клиент заслужава най-доброто от света на различните лайсни и ъгли. Ако не ви се рискува с крехки продукти, които не могат да издържат на вашата среда, или просто искате да заложите на качество, то нашият онлайн магазин е точно за вас.

В случай, че не сте сигурни какво точно търсите или кое е подходящо за вас, можете да се свържете с нашите екипи във всеки миг на денонощието.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин Темакс с удобна доставка до София, Раднево, Силистра, Добрич, Шумен, Разград, Севлиево, Търговище, Сливен, Враца, Монтана, Кърджали, Габрово, Гоце Делчев, Дупница, Пирдоп, Петрич, Троян и други населени места в България.

Прочети повече

От какви материали са направени лайсните и ъглите?

Тези декоративни елементи за съединяване на две повърхности могат да са направени от различни материали. Най-често срещаните са дърво, MDF, PVC, алуминий и други. Всеки един материали има различна функционалност и допринася за дизайна на помещението по уникален начин поради различния си стил. Някои материали не са подходящи за монтаж във влажни помещение, затова когато избирате тези елементи е добре да се съобразите с особеностите на мястото, на което ще ги монтирате.Експертите на Temax.bg съветват, че най-подходящи за всякакви условия и най-лесни за инталиране са PVC лайсни и ъгли.

 

Какъв е правилният начин за рязане на лайсни?

За да приложите лайсните и да успеете да свържете няколко елемента с тях понякога се налага да ги изрежете според нуждата от вас дължина. Това е много лесно ако знаете как и имате под ръка подходящите инструменти. Най-често използваните инструменти са трион или електрическа пила.Първо измерете мястото, на което ще поставяте този елемент. Преди да започнете с рязането се уверете, че материалът е правилно закрепен и няма да се измести по-време на оформянето. Определете и отбележете мястото за рязане на елемента и след това с прави движения започнете да режете.

 

© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от