Доставяме до 3 работни дни

Включете се в нашата Лоялна програма

Поръчай и вземи от магазин. Виж повече

ВЛЕЗ В КЛУБА С ДИГИТАЛНА КАРТА ТЕМАХ виж повече

OSB плоскости

Филтри

1-6 от 6 продукти

Филтри

1-6 от 6 продукти

ОСБ плоскостите са специален клас дървен материал, които се произвеждат от едри останки дървесина. Има различни видове и класове OSB плоскости в зависимост от тяхната плътност, дебелина и качество на завършек.

Този вид материали се разграничават от ПДЧ и МДФ материите, с това че имат по-ниска плътност и са с по-грубо завършване. Поради това те се използват най-вече в грубото строителство, изграждането на кофражи и градински конструкции.

Тук ще откриете цялостната ни селекция, с която можете да изградите това, което искате, и то без да се налага да плащате високи цени.

Какво представляват OSB плоскостите

ОСБ-то, или плоскост от ориентирани нишки, е естествен дървесен продукт произведен от нишките на иглолистни дървета. Той се пресова и залепва с помощта на лепила, които са нереактивни, тоест могат да се ползват за покриването на покриви.

Това е един особено лесен за произвеждане, изобилен материал, които се прави от останките на други дърводобивни дейности. Поради това, ОСБ-то е сред най-достъпните продукти на дървена основа с минимално присъствие на синтетика.

Какви видове OSB плоскости предлагаме

Тук можете да намерите различни видове ОСБ, като двата най-често срещани варианта са шлайфани и нешлайфани. Шлайфаните видове са една идея с по-добър и гладък завършек, който е подходящ за по-детайлна работа.

Другите видове, нешлайфаните, са подходящи за груби строежи и груби конструкции или там, където финият завършек не е от значение. Много често покривните конструкции с битумни ленти и хидроизолация.

Различните OSB плоскости най-вече могат да се разграничат по своите размери, а именно по своята дебелина. Ние предлагаме ОСБ плоскости с дебелини от 9мм до 15мм като дебелината определя функцията.

Дебелите плоскости до 15мм са подходящи за покривни конструкции и други подобни вариации на този подход. Те не са толкова подвластни на изкривяване и огъване, докато по-тънките са.

Едно огромно предимство на ОСБ като материал, е че е сравнително по-леко от плоскост ПДЧ от същия размер. Те също така не се огъват от влага и топлина, тъй като са съединени нишки от различни видове дървесина.

Така, вие можете да изградите това, което желаете по един особено сигурен начин без да се налага да давате големи суми на квадратура.

Предимствата от пазаруването през TeMax.bg

Предимството на това да пазарувате дървен материал от TeMax.bg, е че при нас имате реален избор, който да ви позволи да направите това, което искате, без да се налага да се чудите как да завършите задачите си.

Друго нещо, на което залагаме е качеството – то е в центъра на нашия успех и се радваме да видим, че толкова много от вас откликват на старанието ни.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин Темакс с удобна доставка до София, Раднево, Силистра, Добрич, Шумен, Разград, Севлиево, Търговище, Сливен, Враца, Монтана, Кърджали, Габрово, Гоце Делчев, Дупница, Пирдоп, Петрич, Троян и други населени места в България.

Прочети повече

Как се правят OSB плоскости?

OSB плоскостта се изработва от различни видове дървесина. Дървените парчета се омекотяват, с помощта на пара, след което се режат механично на дълги и тънки парчета. Смесват се с лепящ агент, обикновено синтетично лепило или смола, за да получат по-добри свързващи способности и след това се изсушават. Сухите частици се разпределят на равномерни слоеве, ориентирани в предпочитана посока, за да се получи редуване, осигуряващо по-голяма стабилност на плоскостта.
Следва пресоване чрез натиск и топлинна обработка за частично свързване на парчетата в отделните слоеве. След това те се оформят в един панел по същия метод. Топлината активира лепящия агент, а налягането компресира всички слоеве, създавайки плътна и здрава цялостна плоскост. Завършва се с охлаждане, рязане и довършителна обработка на повърхността.

 

 

Каква дебелина OSB да използвам?

Дебелината на необходимата плоскост зависи от конкретното приложение.
За облицовка на вътрешни или външни стени обикновено се използват плоскости с дебелина между 11 и 12.5 мм. За повишаване на твърдостта или в зони с повече вятър може да се използват и по-дебели панели – 15.5 мм или 19 мм.
За обшиване на покриви най-често се ползват панели с дебелина от 12 мм до 15 мм. Конкретната дебелина зависи от разстоянието между гредите и покрива, както и очакваното натоварване. За здрави подови настилки са достатъчни плоскости с дебелина над 15 мм. В TeMax.bg предлагаме различни размери OSB плоскости, които да ви свършат отлична работа за подобни приложения.

 

 

© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от