Доставяме до 3 работни дни

Включете се в нашата Лоялна програма

Поръчай и вземи от магазин. Виж повече

ВЛЕЗ В КЛУБА С ДИГИТАЛНА КАРТА ТЕМАХ виж повече

Ламиниран паркет

Филтри

1-32 от 118 продукти

Страница
Филтри

1-32 от 118 продукти

Страница

Ламинираните паркети се превърнаха в стандартния избор за всеки 2-ри български дом и това се дължи на достъпната цена и стилния им вид. Но под този добре обработен фурнир се крие нещо повече от просто пресована дървесина.

В тази категория можете да намерите всичко нужда за правилното полагане на вашия ламинат, аксесоари за первазите и подложки, които да изолират и омекотят вашата стъпка.

Какво е добре да знаете за ламинираният паркет преди покупка

Ламинатите са едни от най-достъпните твърди подови настилки на пазара и това се дължи на тяхната рециклирана природа. За производството на какъвто и да е ламиниран паркет се използва пресована дървесина, смоли и лепила както и топлинен процес и процес на пресоване.

След това се извлича равномерна форма, която съхне и се лакира за последователно покритие от фурнир. След това се правят сглобки от четирите страни отговарящи на всички други парчета, за да може да се нареди заедно с всички останали.

Важно е да се знае, че фурнир има само от едната страна на ламината и долната страна е уязвима на влага. Затова е добра идея да се сложи подложка, която да изолира дървесината от остатъчната влага на пода.

Как да поддържате ламиниран паркет здрав за по-дълго време

За да поддържате вашия ламиниран паркет здрав за по-дълго време, е от огромно значение да внимавате с влагата. Това е единственото нещо, което може да развали вашия ламинат, освен ако не изпуснете нещо много тежко върху него.

Влагата ще влезне между сглобките, което ще намали връзката между тях. Сами сглобки не са изолирани от вода, ще се надуят и ще се разширят и после свият.

За съжаление свиването няма да върне дървесината обратно към нейната обичайна форма, а ще я остави изкривена. Това изкривяване няма да позволи на правилното напасване и краищата стават доста уязвими на люпене, счупване и натрупване на мръсотия.

Това разбира се не означава да не миене паркета си, но е важно да обирате всякаква влага от повърхността му при миене. Можете и да ползвате специални препарати за паркет, въпреки, че те нямат особено голяма разлика от обичайните препарати за под, поне не в самото съдържание и веществата вложени в изработката.

Какво можете да откриете на TeMax.bg

Това, което можете да откриете при нас е добро обслужване, богата селекция от продукти уникални за българския пазар и високо качество на продукти от всякакъв вид. Ако не сте сигурни точно какъв вид ламинат да вземете, искате помощ с изчисляването на разходите за ремонт или се нуждаете от експертно мнение – винаги можете да се свържете с екипа на TeMax.bg.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин Темакс с удобна доставка до София, Раднево, Силистра, Добрич, Шумен, Разград, Севлиево, Търговище, Сливен, Враца, Монтана, Кърджали, Габрово, Гоце Делчев, Дупница, Пирдоп, Петрич, Троян и други населени места в България.

Прочети повече

Как се определя устойчивостта на ламинирания паркет?

Устойчивостта на паркета е указана на съответния продукт чрез комбинация от символи, които е добре да знаете как да разтълкувате, за да подберете правилния за вашите нужди.
Класът на износоустойчивост показва именно издръжливостта на натоварване на този вид подова настилка. Той се означава с поредица от числа и букви, които показват различни характеристики.
Първата цифра може да бъде от 2 до 4 и показва общата среда, за която е подходящ паркета. Клас 2 е най-подходящ за домашна употреба, 3 - за търговска, а 4 е подходящ за индустриални зони с голямо натоварване.
Втората цифра в числото също може да бъде между 2 и 4, като тя показва на колко интензивна употреба би издържал паркета. Ако се нуждаете от допълнителни насоки при избор на ламиниран паркет, можете да се обърнете към специалистите на TeMax.bg.

 

Как да изберете подходящия ламинат?

Освен класа на износоустойчивост има и други важни фактори, на които да обърнете внимание при избор на ламиниран паркет.
Дебелината на паркета също е важна характеристика, която има значение при неговата устойчивост. За употреба в сгради с голям поток от хора е препоръчително да изберете паркет с по-голяма дебелина, за да не се амортизира той прекалено бързо.
Най-тънкият паркет е подходящ за онези помещения от дома, които не се използват толкова редовно, като перални помещения и антрета. За коридорите, кухнята и хола изберете паркет със средна дебелина.
Предимството на ламината е, че се предлага в изключително разнообразие от нюанси и текстури. Съобразете вида му с общия облик на помещението, в което ще бъде поставен, както и със стила на вашия интериор.

 

 

© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от