Доставяме до 3 работни дни

Безплатна доставка над 400 лв до 8 дни. Виж повече

Плати онлайн и вземи от магазин Виж повече

Включете се в нашата Лоялна програма

ВЛЕЗ В КЛУБА С ДИГИТАЛНА КАРТА ТЕМАХ виж повече

Одеяла и спални чували

Филтри

1-9 от 9 продукти

Филтри

1-9 от 9 продукти

Къмпингуването и лагеруването са от онези хобита, благодарение на които един човек е способен да се приближи до природата. Но без правилната екипировка като одеяла и спални чували, едва ли ще ви бъде особено удобно през нощта, дори да е лято.

За да си гарантирате най-добрия сън, където и да ви заведе вашето пътешествие, ние от TeMax.bg направихме селекция от продукти за лагеруване, на които можете да разчитате.

Какви одеяла и спални чували предлагаме

Защитата от студената земя, при избор на лагеруване в природата, се случва на три основни етапа:

  • С палатка или постелка;
  • С дрехи;
  • Със спален чувал.

Пропускайки, който и да е от тези три елемента, вие оставяте вашето тяло уязвимо и отворено към елементите. Простуда, схващане и генерален дискомфорт са една малка част от неприятните последствие от това да спите в природата без екипировка.

За щастие, тук ще откриете най-различни по размер и вид спални чували подходящи за различни температури. Най-добрите и ценни спътници при пътуване из природата са:

  • Спалните чувалите с вълнена подплата;
  • Спалните чували с полиестерна подплата;
  • Спалните чували с гъши пух.

Същото важи и за одеялата, които могат да ви служат за много повече от завиване. Те са допълнителна бариера между вас и земята, могат да служат да ви предпазят от дъжд и вятър, и също така да се ползват за събиране на плодове, гориво за лагерния огън и дори импровизиран хамак.

Как да изберете най-правилния за вас спален чувал или одеяло

Наличните тук одеяла и спални чували са с различен рейтинг подходящ за различни сезони през годината. Най-достъпни и често срещани са чувалите за лято, те могат да ви предпазят до температури в диапазона от 20 до 15 градуса.

Изберете вашата екипировка за излет спрямо мястото, на което ще отивате (планина, море, гъсти гори), както и способността си да ги носите. Много от спалните чували тук се навиват в доста компактна форма, което освобождава място в раницата ви, увеличавайки капацитетът ви за носене.

Добре е също така да сте наясно, че спалните чували за лятно лагеруване не са способни да ви предпазят от влага, затова винаги носете някакъв вид покритие или постелка.

Защо на TeMax.bg винаги ще откриете изгодна сделка

Знаем, че много от нашите клиенти търсят изгодната сделка, която да е идеалната комбинация от качество и ниска цена. 99% от продуктите намиращи се в нашия онлайн магазин попадат именно в това златно сечение на качество и достъпни цени.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин Темакс с удобна доставка до София, Варна, Бурга, Велико Търново, Пловдив, Плевен, Раднево, Силистра, Добрич, Шумен, Разград, Севлиево, Габрово, Търговище, Пазарджик, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Враца, Монтана, Видин, Кърджали, Габрово, Гоце Делчев, Дупница, Пирдоп, Петрич, Перник, Ловеч, Смолян, Троян и други населени места в България.

Прочети повече

Какви видове спални чували има?

В категорията Одеяла и спални чували в Temax.bg ще откриете два вида спални чували: мумия и пликове. Тази класификация произлиза от формата на одеялата за къмпингуване.
Спалните чували тип плик имат правоъгълна форма. Те са много функционални. От една страна могат да се ползват като чувал, след като ципа бъде затворен, а от друга като одеяло за двама.
Спалният чувал тип мумия е много популярен поради това, че обръща цялото тяло. Тези модели се стесняват към краката, осигуряват добра изолация на тялото и имат качулка за предпазване на главата от студа.

 

Какво да вземе под внимание при избора на спален чувал?

Когато избирате подходящ спален чувал трябва да обмислите няколко фактора. На първо място поставяме желаната от вас температура на спане. Трябва да се информирани за атмосферните температури на мястото, където ще нощувате за да изберете подходящ чувал.
Материалът, от който са изработени одеялата и спалните чували играе голяма роля за осигуряване на комфорта. Главно чувалите за спане са изработени или от пух или от синтетика. Пухът е лек плат, който доставя добра топлоизолация. От друга страна, синтетичните платове се характеризират с водоустойчивост.
Наличието на допълнителни екстри при някои модели се смята като плюс.

 

© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от