Доставяме до 3 работни дни

Безплатна доставка над 200 лв. Виж повече

Акумулаторни отвертки

Сглобяването на мебели, конструкции от дърво, метал и други материали, изисква правилните инструменти. Удобството от добре избраната машина може да е разликата между качествено свършената работа и кошмарен проект.

Затова и от TeMax.bg направихме тази селекция от акумулаторни отвертки, за да върви вашата работа по-гладко и лесно.

Предимствата на акумулаторните отвертки

Ако някога се е налагало да завивате винт с отвертка, без механична помощ, знаете колко сила и постоянство е нужно. Още през 40-те години, Канадският производител на електроуреди Makita, създава първите прототипи на консуматорски машини за завиване.

Този вид спомагателно средство не само спестява време и усили, но и позволява за много по-голяма продуктивност. Създаването на такъв вид машина налага и промяна и самите винтове, с които днес работим, като ги прави значително по-издръжливи на засукване и счупване,

За да се вкара един дърводелски винт е нужна силен въртящ момент, както и постепенен натиск. За това и има акумулаторни отвертки, които са със значително по-голям въртящ момент и сила от обикновените винтоверти.

Така са създадени те, че да бъдат удобни за държане и опериране с една ръка, като самата геометрия на машината предразполага ръката и силата, с която разполагаме, нея по-добър трансфер на движеща сила в желаната посока.

Защо акумулаторни отвертки а не винтоверт?

Сред много дърводелци има дебат относно кой от двата инструмента е по-добър за завиване на винтове - винтовертите или акумулаторните отвертки. Често грешно изписани като „винтовери”, винтовертите са способни да завият голям набор от крепежни елементи.

Тяхната универсалност идва от по-бързите им обороти в минута, това, че имат челюсти за битове и бургии, с които могат да правят дупки във дървесина или метал. Ако са толкова универсални, защо тогава толкова много професионалисти притежават и ползват акумулаторните отвертки?

Причината се крие в самия начин на работа на акумулаторната отвертка. Те имат значително по-силен момент на въртене, което им позволява да вкарат винт значително по-надълбоко в дори най-твърдите дървесини, без риск от счупване на винта.

Бързата скорост на винтовертите може да е идеална за дупчене на дупки, но е повече от неефикасна при завиването на винтове, особени при силно съпротивление от материала.

Освен по-голяма достижима дълбочинност, отвертките с акумулатор предлагат много повече контрол при завиване, именно заради по-бавната, но мощна скорост. Те са по-удобни за държане, по-ефикасни за работа и по-малки като размер, а това е много ценно особено при сглобяването на кухни.

Преимуществата от пазаруването в TeMax.bg

Една от главните причини толкова много хора да харесват нашите предложения, е понеже те са разнообрази, уникални и на изключително привлекателна цена. Успяваме да постигнем това благодарение на нашите партньори и невероятен екип от специалисти, които правят всичко по силите си да ви доставят точно това, за което сте дошли – качество на добра цена.

Прочети повече
Филтри

1-2 от 2 продукти

  1. ОТВЕРТКА TAYFUN 3,6V LI-ION 17 АКСЕС.
    ОТВЕРТКА TAYFUN 3,6V LI-ION 17 АКСЕС.
    34,99 лв.
  2. ОТВЕРТКА АКУМ.BOSCH IXO VI 3.6V -33%
    ОТВЕРТКА АКУМ.BOSCH IXO VI 3.6V
    Специална цена 79,99 лв. Редовна цена 119,99 лв.
Филтри

1-2 от 2 продукти

© 2021 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от