Доставяме до 3 работни дни

Безплатна доставка над 200 лв. Виж повече

Лентови шлайф машини

Една от най-времеемките части от обработката на дървесина, дали ще е за строителство или фино дърводелство, е шлайфането. Няма значение какво е качеството на вашето дърво, има голяма вероятност, че ще положите доста усилия и труд, за да прилегне то на вашите потребности – за това от TeMax.bg предлагаме най-различни лентови шлайф машини.

Кога са най-полезни нашите лентови шлайф машини

Има няколко основни етапа на обработка на масивен дървесен материал, като започне от рязането на размер и създаването на дъски, до рендосването, шлайфането, чак до запечатването на дърво с лак или естествено масло. Важна част от този процес, е етапът със шлайфането, който може да отнеме най-много време и физически усилия.

Затова и майсторите оставят неопитните работници да извършат тази дейност, докато те се занимават с по-деликатни и прецизни неща. Това не означава, че при шлайфането не може да има тънкости и специфики за постигане на абсолютно безупречна гладкост.

За да се стигне до момента на гладкост, обаче, е нужно да се премахнат по-грубите драскотини, щети и неравности и това може да се постигне както с ренде така и с лентов шлайф. Докато настолните варианти са скъпи, тежки и прекалено големи, ръчните продукти, които предлагаме тук, могат да свършат изключително много работа.

Тяхната бърза скорост и възможност за слагане на различни по финост шкурки, ги прави доста универсален инструмент, който е изключително добре адаптиран към бързото премахване на дървен материал. Ако имате нужда от продукт, който е способен да изравни неравностите, то тогава имате нужда от този продукт.

Съвети при употреба на лентов шлайф

Безопасността при всякакъв вид работа е на първо място, и това важи дори с лентовите шлайфове, тъй като те имат бързо въртящи се елементи, които работят с огромна сила. Един много важен съвет, е да внимавате с гривни, мартеници и други артикули, които висят на китката ви, тъй като те бързо могат да станат част от машината, и то без ваше съгласие.

Подобен вид инструмент може да бъде превърне и в стационарен, като се разчита на неговата солидна основа, за да се зададе правилна форма на обработваните от вас елементи. Един начин да превърнете наръчен инструмент в стационарен, е ако го прихването към менгеме с дръжката надолу – така получавате шлайфаща повърхност, която е стабилно закрепена и удобна за ползване.

Защо да закупите вашата машина от TeMax.bg

Тъй като тук можете да намерите разбиране и решение за вашите нужди и потребности. Не необходимо да търсите дълго докато намерите това, което ще ви помогне най-много, а ако не сте сигурни какво точно е това, ние ще сме повече от доволни да ви предложим подходящите лентови шлайф машини за вас.

Прочети повече
Филтри

1-3 от 3 продукти

 1. ЛЕНТОВ ШЛАЙФ DAEWOO 76Х533 950W
  ЛЕНТОВ ШЛАЙФ DAEWOO 76Х533 950W
  119,99 лв.
 2. РЕНДЕ ЕЛ.TAYFUN 710W 82X2MM
  РЕНДЕ ЕЛ.TAYFUN 710W 82X2MM
  99,99 лв.
 3. ШЛАЙФ ОРБИТАЛЕН DAEWOO 125MM 480W
  ШЛАЙФ ОРБИТАЛЕН DAEWOO 125MM 480W
  77,99 лв.
Филтри

1-3 от 3 продукти

© 2021 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от