Доставяме до 3 работни дни

Включете се в нашата Лоялна програма

Поръчай и вземи от магазин. Виж повече

ВЛЕЗ В КЛУБА С ДИГИТАЛНА КАРТА ТЕМАХ виж повече

Циментова хидроизолация

Филтри

1-9 от 9 продукти

Филтри

1-9 от 9 продукти

Циментовата хидроизолация е ценен ресурс при подсигуряването на бани, тераси и кухни. Те предлагат това, което други видове изолация не могат, а именно постигането на напълно водонепромукаема повърхност като под или стена.

За целите на постигането на пълна хидроизолация, на пазара могат да се намерят най-различни продукти подходящи за различни повърхности.

Най-често срещаните видове хидроизолационни смеси са тези създадени за циментови и бетонени основи.

Тяхното предимство е способността им да се саморазливат и изравняват, което подпомага за постигането на равномерна настилка.

Ролята на циментовата хидроизолация в дома ви

Когато се хидроизолира една баня много често се набляга на конкретен сегмент от банята, като мокрите части или сегментите около сифона. Други ключови места в мокрите помещения, на които задължително се набляга, са фугите между стената и пода.

Именно тези места събират най-много вода и са потенциално проблеми, ако изолацията не се положи подобаващо.

Що се отнася до самото полагането на конкретен вид циментова хидроизолация, то трябва да се случва в помещение, което не е по-студено от 10 градуса по Целзий, тъй като няма да се получи добро проникване.

Важно е и самата основа да бъде подготвена със специален хидроизолационен грунд, който имат дълбоко проникване и изравнява попивателната способност на повърхността.

Съвети при ползване на циментова хидроизолация

За да получите най-добрите ефекти при полагане на циментова хидроизолация е важно да разпределите помещението на зони. Определете най-спешните зони, при които е гарантирано, че там ще има влага.

При баните мястото покрай ваната, под душа и покрай сифона на пода са най-важните места, на които е гарантирано, че ще има влага.

Останалите места не са толкова ключови и могат да бъдат оставени само на замазка и плочки.

Така ограничавате разходите и си спестявате време за полагане на скъпа хидроизолация.

Друг важен съвет е да използвате хидроизолационна лента по фугите между стените и пода – там задължително трябва да положите допълнително усилия да изолирате пода и стените.

Така не само си спестявате къртене и проблеми с влагата, но също така намалявате риска от течове на долни етажи.

Важна точка при полагането на хидроизолация – уверете се, че помещението е сухо и, че остатъчната влага в бетонената основа е под 15%.

Защо да изберете TeMax.bg

Причината да изберете TeMax.bg като основно място за пазаруване, е заради ниските цени на иначе високо оценените продукти.

Ние можем, с увереност, да ви дадем гаранция за всеки продукт намиращ се на сайта ни, без да се съмняваме в качеството на това, което решите да закупите от нас.

Всичко това, в комбинация с доброто обслужване, създава невероятно добра комбинация от качества.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин Темакс с удобна доставка до София, Раднево, Силистра, Добрич, Шумен, Разград, Севлиево, Търговище, Сливен, Враца, Монтана, Кърджали, Габрово, Гоце Делчев, Дупница, Пирдоп, Петрич, Троян и други населени места в България.

Прочети повече
© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от