Доставяме до 3 работни дни

Безплатна доставка над 400 лв до 8 дни. Виж повече

Плати онлайн и вземи от магазин Виж повече

МЕГА НАМАЛЕНИЯ виж тук

Казани и апарати за дестилация

Не можем да намерим продукти, отговарящи на селекцията.

Тези пособия са добре познати на българите, които обичат да приготвят алкохол в домашни условия. Именно заради това включихме тези артикули в нашето портфолио. Ние знаем, че те са незаменима част от много български домакинства.

В онлайн магазина на Temax.bg ще намерите специален раздел озаглавен Лозаро-винарство, където се намира и категорията Казани и апарати за дестилиране. Там сме посместили всичко нужно за домашното производство на храни и напитки.

Това е едно изкуство, с което българина се гордее и ние искаме да сме максимално полезни на хората, които все още отделят време за приготвяне на зимнина и напитки в домашни условия.

Видове дестилационни системи

Следва да разгледаме двата вида дестилационни системи и какви са техните особености. Казанът е добре познат дестилационен метод по нашите географски ширини. При използването на казан за дестилиране на алкохол трябва да знаете, че дестилацията трябва да се извърши повече от веднъж за да се отстранят нежеланите съединения на алкохола.

Това е познато сред производителите на домашен алкохол като преваряване и е нужно за да се намали съдържанието на опасния метилов алкохол. При първата дестилация се събира цялото количество алкохол, а при втората се концентрира силата на напитката и се премахват вредните съединения.

Следващият познат метод за дестилация е чрез използването на колона. Тя е позната още като непрекъсната дестилационна система, която се състои от две свързани колони. Едната се нарича анализатор, а другата ректификатор.

Тази система работи на принципа на различните температури на кипене на водата и алкохолните съединения. При нея е характерно отделянето на алкохола на различни нива.

Как да изберем казан и апарати за дестилация

Това е въпрос, който вълнува много хора, които обичат да консумират домашно приготвени напитки. Казаните направени от мед са предпочитани за използване при дестилация на алкохолни напитки от много време. Това е така, защото медта има бърза топлопроводимост, което позволява варенето на напитката на силен огън.

Други много важни фактори за качеството на напитка са големината и формата на казаните. Експертите в сферата знаят, че колкото по малък е използваният казан, толкова по-ароматен ще е алкохолът, който се получава след дестилацията.

Има изключително много тънкости при приготвянето на спирани напитки, чрез дестилационни системи. Всеки световно известен производител следва тайна рецепта, като в нея влиза вида и формата на дестилационната система.

Ако искате и вие да създадете напитка според вашия вкус, ви препоръчваме да поръчате казани и апарати за дестилация от Temax.bg. Ние подкрепяме всички мечти и проекти на нашите клиенти.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин Темакс с удобна доставка до София, Варна, Бурга, Велико Търново, Пловдив, Плевен, Раднево, Силистра, Добрич, Шумен, Разград, Севлиево, Габрово, Търговище, Пазарджик, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Враца, Монтана, Видин, Кърджали, Габрово, Гоце Делчев, Дупница, Пирдоп, Петрич, Перник, Ловеч, Смолян, Троян и други населени места в България.

Прочети повече
© 2023 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от