Доставяме до 3 работни дни

Включете се в нашата Лоялна програма

Поръчай и вземи от магазин. Виж повече

ВЛЕЗ В КЛУБА С ДИГИТАЛНА КАРТА ТЕМАХ виж повече

Битумни керемиди

Филтри

1-3 от 3 продукти

Филтри

1-3 от 3 продукти

Битумните керемиди са отлична алтернатива на останалите видове покривни покрития, тъй като са най-лесните за поставяне и подсигуряване, леки са и са изключително достъпни като цена.

Това ги прави първият избор на всеки човек, който търси отлична водоустойчивост на покривните площи. Те са подходящи както за беседки, навеси и кучешки колиби, така и за цели покриви.

Монтажът на новите битумни керемиди се извършва без специализирано оборудване, като имате избор между коване и лепене с вече наличното битумно лепило в основата на керемидите.

Ползите от битумните керемиди

Ползите от битумните керемиди са най-различни, като повечето хора наблягат на това колко са лесни за използване и тяхната цена. Тъй като се предлагат в листове и са достатъчно тънки за рязане с макетен нож, този вид керемиди са особено полезни за домашна употреба и са предпочитан избор от всички материали за покрив.

Поради своята структура и химичен състав, керемидите от битум са изцяло водоустойчиви и макар и да не предлагат особено голяма топлоизолация на покрива, все пак са доста добър избор.

Най-голямата им полза е фактът, че могат да се кроят по избран размер от потребителя, като самото рязане се случва без специализирани инструменти.

За да се фиксират към покрива могат да се използват строителни лепила, или специални гвоздеи за покриви с поцинкована основа и гумирано уплътнение.

Алтернатива ли са новите битумни керемиди на класическите

Един доста важен въпрос, който много хора си задават за новите битумни керемиди е дали те всъщност могат да се ползват като добра алтернатива на класическите керемиди.

Отговорът, е че тяхното приложение зависи от обстоятелствата и крайната ви цел. Ако целите да намерите доста евтин и достъпен начин за покриване на покриви, то те са отличен избор.

Ако търсите добре позната естетика на класическите керемиди, то тогава битумните керемиди не са за вас.

Те могат да служат много други функции, като в един пакет вие получавате пет отделни листа, всеки от които може да се крои както вие прецените.

С тях можете да замените остарелите керемиди или да създадете изцяло нова конструкция за дома си без да се налага да давате много пари за малко квадратура.

Защо трябва да заложите на качество с TeMax.bg

Причината да заложите на качеството на предложенията от TeMax.bg е понеже при нас вие можете да имате сигурност в своя избор.

Всеки продукт има минимална гаранция както от производителите, така и от нас самите, давайки ви сигурността, от която имате нужда.

Възползвайте се от бързата ни доставка, ниските цени на продуктите и безплатната ни куриерска услуга за поръчки надвишаващи 300лв.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин Темакс с удобна доставка до София, Раднево, Силистра, Добрич, Шумен, Разград, Севлиево, Търговище, Сливен, Враца, Монтана, Кърджали, Габрово, Гоце Делчев, Дупница, Пирдоп, Петрич, Троян и други населени места в България.

Прочети повече

Как се монтират битумни керемиди?

За разлика от други видове покрития за покриви, монтажът на битумни керемиди е сравнително по-лесен. Важни условия, с които да се съобразите, преди да пристъпите към него, включват това наклонът на покрива да е по-голям от 12 градуса, както и да няма валежи и екстремен вятър през този ден.
Важно е да подготвите и основата, върху която ще полагате покритието – освен, че трябва да бъде равна и гладка, тя не трябва да бъде влажна. Препоръчително е преди да положите покритието да поставите върху повърхността битумна мембрана за хидроизолация.
Преди монтаж следва да си осигурите специализирано лепило, както и всичките необходими инструменти, включващи ножът, с който ще изрязвате покритието, пирони, чук и други.
Самото полагане на керемиди от битум би следвало да започва от долния край на покрива нагоре.

 

Как да изберете битумно покритие за покрив?

Съвременният пазар предлага най-различни разновидности битумни покривни покрития спрямо техният състав, форма, дизайн и други видове характеристики.
Според своя състав, различните видове керемиди от битум имат различна степен на устойчивост на различни влияния. Те се различават по своята пожароустойчивост, издръжливост на атмосферни условия, механични въздействия и ултравиолетови лъчения.
Ето защо при избор на такъв вид покритие следва да се съобразите с конкретните условия във вашия район. Различните видове могат да бъдат подходящи за покриви с различен наклон, което е друг важен фактор, който да вземете под внимание.
Формата на самите керемиди също не е за пренебрегване. Съобразете я с цялостния облик на вашия дом и подберете онази, която най-добре се вписва в неговия дизайн.
Винаги, когато се нуждаете от съвети и насоки при избор на материали за покрив можете да се допитате до опитните служители на TeMax.bg.

 

© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от