Доставяме до 3 работни дни

Безплатна доставка над 400 лв до 8 дни. Виж повече

Плати онлайн и вземи от магазин Виж повече

Включете се в нашата Лоялна програма

Бързи решения за кухненската мебелировка

Модулните кухни са едно сравнително достъпно решение, с което можете да планирате много добре интериора, да създадете едно уютно и удобно пространство. Предлагат се чудесни възможности, както за по-малки пространства, така и за по-широки кухни.

Предимства недостатъци при избор на модулни кухненски мебели

Предимства на модулните кухненски мебели

Модулните кухни имат редица преимущества, които се проявяват в хода на обзавеждането. Ето кои са те:

  • Смяната на модулите при нужда става много лесно
  • Детайлите на модулните кухни могат да бъдат пренареждани по начина, по който желаете.
  • Отличават се с висока функционалност, като всяка домакиня може да избере подходящите шкафове и чекмеджета, в които обмисля да съхранява кухненските вещи.
  • Модулните кухни са по-евтини в сравнение с тези по поръчка, които се изготвят по индивидуален проект и размери на клиента.
  • Лесен монтаж и лесно транспортиране на различните модули

Недостатъци на модулни кухненски мебели

Наред с предимствата, кухненските шкафове имат и някои минуси. Сред тях, могат да се посочат следните:

  • Преди да пристъпите към покупка трябва да имате ясно начертан план и проект за бъдещата ви кухня.
  • Изобилието от кухненски мебели е голямо, но въпреки това изборът ви трябва да се ограничи до стандартните размери и конкретните модели, които се предлагат на пазара.
  • Възможност за не добър монтаж поради неравномерно под и други дефекти.
  • Възможно е не всички модули да паснат идеално и да се „споят“ добре едни с други.

Видове модулни системи

Всички модули за кухнята, които се продават в магазините, могат да бъдат разделени на под и стена, като последните включват ъглови елементи.

Първо, помислете за елементите на пода. Модулната кухня предлага да изберете най-необходимите елементи. Много домакини купуват ъглови модули, като те спестяват място. Такива системи често са оборудвани с прибираща се въртележка, тя се монтира вътре във вратата.

Ъглова модулна кухня

Модулите под плота често са покрити с кухненска фасада. В такива шкафове с крака, домакински уреди и кухненски прибори се вписват добре.

Потребителите най-често избират стандартния подов модул. Това са обикновени шкафове с една или две врати, в които е удобно да се съхраняват прибори и продукти. Модули с чекмеджета също са в продажба. Те могат да имат различни размери, долното чекмедже се използва за съхранение на саксии.

Модулите за миене са предназначени не само за приспособяване на самото измиване, но и за инсталиране на филтри, кошчета за боклук. Освен това в продажба има модули, които са проектирани специално за инсталиране на вградени уреди. Има елементи за хладилник, фурна и микровълнова печка.

Заключение

Монтираните и подовите елементи включват различни системи. Това могат да бъдат острови, рафтове, отделни модули за сушене и за съдове. Рафтовете се намират отворени и затворени, също така в магазините потребителите ще намерят ъглови.

Модулите със сушене най-често се инсталират под мивката, в долната част на модула слагат тава, в която се събира вода от съдовете. Шарнирните модели за прибори могат да имат декоративни стени; в продажба има и елементи с празни врати.

Отделно, заслужава да се спомене калъфи или моливи за моливи. Такива модули заемат пространство от пода до тавана; в колоните можете да инсталирате хладилник или други домакински уреди. Калъфите се използват за съхранение на легенчета за сладко или други прибори.

Назад към всички статии
© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от