Доставяме до 3 работни дни

Безплатна доставка над 400 лв до 8 дни. Виж повече

Плати онлайн и вземи от магазин Виж повече

Включете се в нашата Лоялна програма

Бързонагряващи смесители - предимства и приложение

Бързонагряващите смесители са известни още като термостатни или термостатични. Те работят на прост принцип и имат за цел да улеснят максимално живота на хората.

На външен вид са почти като смесителите с две ръкохватки, но този път задачата им е друга - единият кран регулира температурата на водата, а другия - силата на водната струя.

Бързонагряващи смесители

Предимства

    • Безопасен - осигурява водна струя с определена температура, която е предварителна настроена. Това означава, че системата е изключително подходяща за градска и селска среда, където живеят деца или стари хора. Друга особеност е, че повърхността на смесителя никога не е гореща, както при другите модели, когато се пусне топла или гореща вода. 
  • Удобен- не се налага при всяко пускане на водата да се наглася температура. Тя е зададена с датчик и дори да спрете за момент, за да си сложите маска на косата и т.н., при следващото пускане ще имате удобството да пуснете същата струя и температура на водата.
  • Дълготрайност - този вид смесители са значително издръжливи, така че ще се радвате на техните чудесни характеристики дълго време. Инвестицията си заслужава.
  • Комфортен - може да сте спокойни, че няма да наруши релаксиращия момент в банята, като вземане на душ. Елиминират се евентуални неприятности да се облееете с прекалено ледена или гореща вода в случай на промяна в налягането на водата.
  • Икономичен - установено е, че консумацията на топла вода се намалява значително, до около 30%. Спестяват се разходи за енергия, вода и не на последно място - време, за да настройвате всеки път предпочитаната температура за душ или миене на ръце. 
  • Лесен монтаж - при него няма конкретни изисквания за изход на душа. Той е съвместим с всички. Би било добре обаче да се доверите на квалифицирани специалисти за монтажа, за да сте сигурни, че няма да настъпят проблеми.

 

Приложение

Приложението на бързонагряващите смесители е огромно. По-скоро е трудно да се посочи място, където не са подходящи за инсталация. Използват се най-вече в домашни условия - за жилища и къщи, семейни вили и т.н.

Могат да се поставят както в банята, така и в кухнята. Конкретно, в банята, видовете бързонагряващи се смесители са:

  • за вана
  • за душ
  • за мивки
  • за вградени системи.

Те могат да работят с или без наличието на бойлер, но той е особено подходящ в случая, защото смесителите развиват до 90 градуса и нагласата на температурата става доста по-трудно.

Заключение

Преди да пристъпите към покупка, направете по-детайлна консултация с компетентни продавачи. Устройството е изключително функционално, широко приложимо и много практично, но не винаги е най-подходящия смесител. Съобразете правилно характеристиките му според мястото, където смятате да го инсталирате. 

И още един съвет от нас - за да се радвате дълго на предимствата на бързонагряващия се смесител, препоръчваме ви застраховка и монтаж на пречиствателни филтри за вода - на входа на студения и горещ поток на вода.

Изберете иновативен и елегантен дизайн, без загуба на вода и електроенергия!

Назад към всички статии
© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от