Доставяме до 3 работни дни

Безплатна доставка над 400 лв до 8 дни. Виж повече

Плати онлайн и вземи от магазин Виж повече

Включете се в нашата Лоялна програма

Какво трябва да знаем при избора на бойлер под и над мивка?

Достигането на топлата вода до кухнята става най-често чрез изградена система в цялото жилище и наличието на електрически бойлер. Понякога обаче има този комфорт е възпрепятстван и трябва да помислим за друг трик. Най-доброто и компактно решение е монтирането на бойлер под или над мивката. Така ще си решите проблема с дебита на топла вода.

Бойлери за под и над мивка - приложение

Този вид бойлери са компактни и с малък капацитет - обикновено до около 30 л. Тяхната необходимост е неизбежна, когато кухнята е разположена далеч от източника на топла вода. Предотвратят основния проблем за бързото изстиване на топлата вода, която се движи по дългия тръбен път.

Бойлерите за под и над мивка са ефективни в следните три случая:

  • Активна употреба през топлия сезон - малките бойлери загряват изключително бързо през летния сезон. Те са особено подходящи за постоянно приложение, за домакински нужди.
  • При пълна липса на топла вода - уредът ви дава една чудесна възможност да си осигурите топла вода през цялото време. Те са не само удобни за инсталиране в шкафовете, което ги прави на практика невидими, но и могат да се адаптират към котел за съхранение в помещение. Там, където има голям обем за вана.
  • При неволни аварии - може да ви изглежда като не толкова основателна причина, тъй като тръби не се сменят постоянно, но и това се случва, и отнема време. Един малък бойлер може да се помести перфектно в шкаф и да ви служи по предназначение, за да си спестите неудобството без топла вода.

Какво трябва да знаем при избора на бойлер за под и над мивка?

Както за всеки друг уред, така и за този, изборът изисква съобразяване с няколко важни фактора:

  • тип на устройството
  • мястото за монтаж - дали ще бъде в шкаф под или над мивката
  • тип на сградата (помещението), в което ще се монтира - има значение дали ще бъде инсталиран в къща, вила за гости или апартамент
  • обем на използваната вода - обикновено достигат до 30 л., но има от 10,15,20,25 л. Колкото по-малко е домакинството, от толкова по-малък обем вода ще имате нужда, и обратно
  • капацитет на блока - това е фактор, който може да повлияе на количеството консумирана електроенергия.
  • дебелина на изолационния материал - от това се определя степента на охлаждане на течността.

Заключение

Бойлерите за под и над мивка са надеждно решение за всеки дом и други помещения, които не се използват ежедневно. Водата се затопля много бързо до висока температура, така че можете да я регулирате до желаната от вас степен. Уредите разполагат със стандартна гаранция, като обикновените бойлери (2-5 години) и се инсталират с няколко лесни стъпки.

Назад към всички статии
© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от