Доставяме до 3 работни дни

Безплатна доставка над 400 лв до 8 дни. Виж повече

Плати онлайн и вземи от магазин Виж повече

Включете се в нашата Лоялна програма

Какви са тенденциите в избора на домашен текстил?

Пазаруването на текстилни изделия може да стане наведнъж или поетапно. Какво имаме предвид? Ако сте решили да обновите хавлиите и кърпите, пердетата и завесите, спалното бельо и т.н. – това е чудесно решение. 

Трябва, обаче да помислите за общия синхрон на тези елементи, за да постигнете един хармоничен дизайн, съвпадащ цветово и стилово във всяко помещение. В случай, че покупките не се правят наведнъж, винаги съобразявайте предходните ви избори. 

От гледна точка на цветове, имате възможност да си поиграете смело. Въпреки че всяка година излизат нови тенденции в интериорното обзавеждане, изборът ви може да зависи изцяло от досегашното обзавеждане и собствения ви вкус. 

Обикновено пастелните и свежи цветове дават връх в избора на домашен текстил, защото позволяват лесна и бърза подмяна. По-тежките декори в стил сиво, кафяво, черно и златисто също са сред фаворитите на дизайнерите през последните години. 

Домашен текстил

Ето и няколко конкретни предложения за стилове в процеса на решение за стенни покрития, шалтета, одеяла, възглавници, олекотени завивки, спални комплекти, кърпи, хавлии, халати и други аксесоари:

„Еко” темата – силно застъпена в домашния текстил

Еко темата е заложена във всичко днес, дори и в избора на домашен текстил. Изразява се с постигането на ефекти, които напомнят автентичната визия на дървото и камъка. Нюансите са естествени, в топли цветове и материи, като памук и лен. 

Еко стилът може да варира от съвсем натурален, до много изтънчен, с модерни и изискани нотки. Среща се богато разнообразие от текстури, които създават уютна и топла атмосфера в дома. 

Трендът “Метален блясък”

Той включва великолепни бляскави мотиви десени в материите. Златистото и сребристото са много силно застъпени. “Металните” текстури говорят за лукс, класа, изтънченост, а платовете могат да варират от памук, до сатен и други. 

Още две от ексцентричните моди

“Геометрия” - тенденция, която не губи своя чар

Геометричните форми присъстват активно в колекциите почти всяка година. Те придават един по-специфичен стил на интериора и играят ролята на акцент. Едни от най-популярните са 3D кубовете, каре, райета, точки и други. Всичко това може да присъства в домашния текстил, в комбинация с едноцветни кърпи и хавлии с подобен цвят. Друг добър вариант са едноцветните пердета с геометричен десен на спалния комплект. 

Тук цветовете са тъмни (черно и антрацит) в комбинация със сиви, бели или т.нар. “пясъчни тонове”. Зеленото и синьото с бяло също са силно застъпени в геометричния стил. 

Текстил за дома

Тенденция “Ботаник”

Ботаник иновацията не е нещо толкова ново, но по-скоро почти винаги подходящо решение за внасяне на новости в дома. Този стил разчита на ярки цветове, вдъхновени от природните форми и енергия. Точно те зареждат с много настроение и положителни емоции живущите. Изключително популярни са ботаническите елементи, като цветя, листа, клони и флорални мотиви. 

Препоръчително е да комбинирате бонбонени цветове със студени нюанси - ще получите перфектната атмосфера в дома си. Използвайте съчетания като жълто със синьо и зелено, червено с пастелно розово и други. 

Изобилието от домашен текстил е толкова голямо, че със сигурност би объркал потребителя. Най-важното е да се придържате към качествени материи и добро съчетания на цветовете, за да се радвате на красив дом, носещ спокойствие, усещане за почивка, уединение и уют.

Назад към всички статии
© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от