Доставяме до 3 работни дни

Безплатна доставка над 400 лв до 8 дни. Виж повече

Плати онлайн и вземи от магазин Виж повече

Включете се в нашата Лоялна програма

Как да изберем най-добрия хладилник?

Предстои ви дългосрочна инвестиция в покупка на електроуреди за дома и сте на етап закупуване на хладилник? Имате много въпроси, объркани сте от разнообразието и желаете да намерите най-доброто решение? С помощта на нашите TeMax.bg ескперти, ще наблегнем на най-важните критерии, за да направите информиран и правилен за вас избор.

Какво трябва да търсим в един уред за охлаждане?

Размери

Изберете подходящ размер, съобразявайки се с пространството в кухнята ви. Има много компактни хладилници и комбинирани с фризер, както и такива с две врати, които наподобяват един двукрилен гардероб.

Вместимост

Вместимостта на един хладилник е всъщност вътрешното пространство в него. Този параметър се измерва в литри. Най-общо, хладилниците разполагат с 300 л. вместимост. Варират много хладилници в това отношение:

  • стандартен уред с височина 160 см. и горна камера е с около 200+ лотър вместимост;
  • при по-сложните конструкции, хладилникът и камерата са отделно. Разполагат с две отделни врати, което носи голямо удобство за потребителя. Тук вариантите са два - хладилник с две врати и хладилник с отделен фризер, който е най-често под него.

Направете икономичен избор

Уредът е непрекъснато включен в контакта, което означава, че непрестанно консумира ток и това няма как да се избегне. За това сега е моментът да заложите на по-висока енергийна ефективност, за да си спестите високите сметки.

Удобства

  • No-Frost - една от иновативните технологии, които се възприема за много полезен ход в развитието на производството на хладилници. Предотвратява образуването на скреж и лед по стените на хладилника, които навремето бяха основен проблем;
  • Антибактериални функции - тази опция е налична при по-скъпите модели. Антибактерии технологията неутрализира бактериите в пространството, като използва сребърни йони. Това допринася за неутрализиране на неприятните миризми и за по-дълга експлоатация;
  • Вграден диспенсър - това ви дава възможност да разполагате със студена вода или лед по всяко време от годината. Системата е изключително удобна и лесна за поддръжка. Управлението е само с едно натискане;
  • Въртящи врати - това е вид хладилник, който може да се монтира с врата, която се отваря както отляво-надясно, така и обратно, с цел да ви бъде максимално убоден при употреба;
  • Специални отделения за възможно най-удобно разпределение на продуктите - тук се включват специалното отделение за редене на яйца, за бутилки, за зеленчуци и други специални отделения.

Гаранция и сервиз

Избере хладилник с 2,3 или 5 години гаранция, ако имате подобна опция. Много от уредите вече са с по-дълъг гаранционен срок или може да се плати допълнително за това, но ви носи сигурност за няколко години напред.

Обикновено хладилниците не са от уредите, които се повреждат лесно, но няма да е излишно да се застраховате. Избора на хладилник ще зависи от цялостната потребност на домакинството, като ако за вас е важно да има голям фризер, то или потърсете уред с наличен обемист фризер, или закупете отделен такъв.

Ако в течение на пазаруването ви в TeMax.bg имате нужда от повече информация за продукт, неговите специфики или процедури по плащане, можете да свържете с нас по всяко време.

Назад към всички статии
© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от