Доставяме до 3 работни дни

Безплатна доставка над 400 лв до 8 дни. Виж повече

Плати онлайн и вземи от магазин Виж повече

Включете се в нашата Лоялна програма

Как да изберем микровълнова фурна?

Въпреки множеството привърженици на твърдението, че микровълновите фурни са опасни и вредни за здравето, това е един от най-търсените уреди. За да направите съзнателен избор, ще ви запознаем с основните фактори, на които трябва да наблегнете, при покупката й. 

Предимства на микровълновата фурна

Ползите от използването на микровълновата печка се изразяват в следното:

  • бързо и лесно затопляне на храната - само за минутка-две
  • бързо приготвяне на топли напитки
  • по-бързото приготвянето на ястията означава, че те запазват повече от полезните им хранителни вещества и витамини
  • размразяване за няколко минути - може да приготвите обяда или вечерята и в последния момент. 

 

Как да изберем микровълнова печка за дома?

Обърнете внимание на следните показатели:

Мощност

Мощността определя скоростта, с която дадени продукти ще се размразят, или скоростта на затопляне на ястието ви. За употреба в дома, 800W e напълно достатъчна мощност. Обикновено варира между 700-1000W. 

Размер

Много често, още при проектирането на кухнята, всяко домакинство отрежда мястото на микровълновата печка. Така че, вероятно разполагате с ниша, с определени размери, или ще я позиционирате върху плота. Премерете съответното пространство и тогава се впуснете в търсене на микровълнова печка. 

 

Ако мислите да използвате уреда за готвене, изберете с вместимост от поне 18л. В случай, че желаете затопляне на храната и размразяване, когато трябва да сготвите в последния момент - изберете модел, в който се побира чиния със стандартна големина. 

Микровълнова фурна

 

Въртяща подложка

Повечето микровълнови печки разполагат с подобен тип екстри. Въртящата подложка служи за равномерно разпределяне на топлината. Има някои модели, при които функцията “въртяща подложка” може да се изключи. Тя е изключително полезна при употребата на кръгли съдове, но не и при квадратни чинии или купи. 

Грил

Наличието на грил позволява запичане на храната до златиста коричка. Най-често се използва допълнителен  елемент, който се поставя в уреда. Има за цел да приготви храната с вкус, близък до тази на фурната. Печките без грил могат да затолят, да задушават и варят храната. 

Допълнителни екстри

  • Заключване на вратичката - това е функция в категорията “безопасност” и е особено полезна, ако имате малки деца. Заключването на вратичката и добрата изолация не позволява тя да се отвори и не се нагорещява, когато работи. Дигитален контрол - всички фурни разполагат с определена мощност и настройка на време - за размразяване, готвене или затопляне на ястия. Дигиталният часовник обаче позволява изключителна прецизност на измерването. По-добрите модели са снабдени с тази екстра и са в състояние да приготвят бързо, качествено и икономично храната. 
  • Функция за по-добро размразяване - вероятно сте наясно и може би ви се е случвало да сготвите леко месо или други продукти, въпреки че сте ги поставили на режим “размразяване” в микровълновата печка. Ето за това говорим. Някои уреди могат да бъдат програмирани на по-ефективно размразяване, където да се избегне този неприятен момент. Те работят на принципа интензивно първоначално затопляне, което постепенно намалява.

Как да изберем микровълнова фурна

Заключение

 

В обобщение, бихте желали да ви кажем, че микровълновата печка е изключително удобен уред, който намира място във всеки дом. Без значение на какъв модел и с какви екстри ще се спрете, трябва да знаете, че ефективното й използване е от по-голямо значение.

Проверявайте внимателно какво поставяте в малкото пространство. Тя е електромагнитно поле и забранява използването на метални прибори или съдове с подобни елементи (както и онези сребристи или златисти нишки, с които е декорирана част от посудата).  

 

Назад към всички статии
© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от