Доставяме до 3 работни дни

Безплатна доставка над 400 лв до 8 дни. Виж повече

Плати онлайн и вземи от магазин Виж повече

Включете се в нашата Лоялна програма

Как да изберем входна врата?

Входната врата е важен аспект за сигурността на всеки имот. Колкото по-надеждна е тя, толкова по спокойно и комфортно ще живеете. Освен добрата визия и по-секретното заключване, качествените входни врати притежават добри звукоизолационни и топлоизолационни характеристики. 

Изборът на входна врата, може би ви изглежда лесна задача, на пръв поглед, но съвсем не е така. Въпросът засяга редица особености, които са значими при подобна инвестиция. 

Входни врати за къщи и апартаменти

Има разлика между двата избора:

 

    • Входни врати за къщи - те трябва да са по-устойчиви на различните климатични промени. Естествените покрития да са обработени със специални лакове. Освен това, трябва да са монтирани правилно, както и всяка друга врата, за да гарантират устойчивост и дълга експлоатация.
  • Входни врати за апартаменти - важните особености тук, на които трябва да се наблегне, са добро заключване, пожароустойчивост, звукоустойчивост, димоуплътненост и т.н. 

Как да изберем входна врата?

Качество на материала 

Тук ще посочим видовете врати. Освен посочената класификация - входни врати за къщи и за апартаменти, има още една, на база на използвания материал. Според нея, входните врати се разделят на:

  • Дървени врати - те са топло и елегантно решение за вашия дом. По-тежките и масивни врати придават здравина и сигурност. Дървото е лесно обработваем материал, така че ще намерите изобилие от модели. За издръжливост в различни климатични особености, повърхността на тези врати се гланцира от всички страни. 
  • Стоманени врати - синонимът за сигурност е в решението на стоманените врати. Те са почти вечни, защото са устойчиви на почти всякакви атмосферни промени.  Издържат на огън, напукване и деформиране. Единственият им недостатък е по-високата цена. 
  • Метални врати  -  те, от своя страна, се подразделят на железни и алуминиеви. Железните врати се произвеждат от метални листове с различна дебелина. Подсилват се допълнително с метални ребра. Като недостатъци могат да се посочат нетолкова привлекателния външен вид и податливостта на деформация на желязото.
  • Алуминиеви и PVC врати - те са масово използвани модели, както в интериора, така и в екстериора. Разнообразието им е голямо, като могат да боядисани така, че да имитират много успешно дърво. Предимствата на тези врати се изразяват в практичността при висок трафик и висока енергийна ефективност. 
  • Блиндирани врати - предоставят добри изолационни свойства и сравнително достъпни цени за голям кръг от потребители. Те са най-енергийно ефективните модели. Отличават се с дълъг експлоатационен живот, лесна поддръжка, здравина и висока сигурност - устойчивост при влизане с взлом.  

Входна врата

Начин на заключване 

Често потребителите се питат: “Има ли значение дали ще заложа на метална врата с обикновена ключалка, или на сложни и скъпи заключвания”? Отговорът е Да. Определено повече специалисти препоръчват да наблегнете на заключващите механизми и те да са поне два различни. Добър пример е долна ключалка с ямков секретен патрон и перообразен тип горно заключване.

 

Производителите на врати, които са с повече от едно заключване, се проектират по начин, по който едното е устойчиво при по груба сила, а за другата ключалка вече трябват по-специфични умения, за да се отключи. 

Входна врата

Качествен монтаж за висока надеждност

След като сте направили вашия избор, заложете на качествено инсталиране на вратата. Това ще ви осигури по-дълъг живот и по-голяма сигурност при евентуални нежелани прояви - влизане с взлом, кражби и т.н. 

 

Специалистите съветват да не пестите средства по отношение на избора за входна врата и да намерите сериозен майстор, който ще я монтира правилно, за да изпълнява всички свои функции. 

 

 

 

Назад към всички статии
© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от