Доставяме до 3 работни дни

Безплатна доставка над 400 лв до 8 дни. Виж повече

Плати онлайн и вземи от магазин Виж повече

Включете се в нашата Лоялна програма

Как да климатизираме колата си, когато е студено?

Зимата е истинско удоволствие да влезете в топлата кола и да стигнете от т. А до т. Б, но какво коства това на един шофьор? Може би замръзнали стъкла в комбинация със замръзнала ключалка?

Това са едни от най-често срещаните проблеми през зимния период, но има редица варианти за излизане от тази ситуация - само трябва да знаете правилните ходове.

Ще ви запознаем с проблемите и тяхното решение, базирайки се на усепшни методи.

Проблем 1: Заскрежени стъкла

Решението се крие в един лесен, но много ефективен трик. За целта смесете вода с оцет, като използвате съотношение 1:3. След това напръскайте с получения разтвор върху заледените прозорци, за да ги почистите от натрупалата се скреж.

За да предотвратите този проблем, можете да направите още нещо. В случай, че установите, че прозорците на колата ви са замръзнали, вземете една бутилка в пулверизатор.

В нея направете смес от 1 капка препарат за миене на съдове, 600 мл. спирт и 200 мл. вода. Разтръскайте добре, за да се смесят всички съставки и напръскайте върху заледените прозорци. Ще видите как ледът започва да се топи.

Проблем 2: Замръзнала ключалка

Един лесен начин да се справите с този проблем е като използвате дезинфектант за ръце. Той съдържа високо съдържание на алкохол, който ще помогне да да отключите колата си по-лесно. Това, което трябва да направите, е просто да поставите няколко капки върху ключа на автомобила или да капнете в ключалката.

Има и още един трик, който е доста остарял, но върши добра работа. За целта загрейте ключа за колата със запалка (кибритена клечка), а след това го вкарайте в ключалката. Внимавайте да не се изгорите.

Тук също има начин, при който можете да предотвратите проблема. Използвайте спрей WD-40 и впръскайте от него в ключалката. Необходимо е да отделите много малко време за тази кратка и лесна процедура, но ще си спестите размразяване на ключалката рано сутринта преди работа.

Проблем 3: Замръзнали врати

Ето още един вариант, в който трябва да помислите как да се справите. Решението и превенцията тук също са много лесни.

Вземете обикновен спрей за готвене и напръскайте гумените уплътнения около вратите на колата. След това оберете с хартия.

Алтернативно решение за справяне с проблемните – използ€ване на специализирани продукти за размразяване

Въпреки народните методи, които посочихме за размразяване на стъклата и ключалката, нека споменем и високоефективните продукти, които се предлагат на пазара. Много автомагазини, а и в обикновените търговски мрежи можете да намерите специфични спрейове, които да доведат до бързо размразяване. Изисква се просто да напръскате огледалата, предните, странични и задни прозорци, както и ключалката. Потърсете и тези алтернативи и ги носете в колата винаги през зимата.

Размразяването на автомобила може да изглежда като непосилна и трудна задача, но с посочените трикове и съвети дори жените водачи могат да намерят добро и бързо решение.

Назад към всички статии
© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от