Доставяме до 3 работни дни

Включете се в нашата Лоялна програма

Поръчай и вземи от магазин. Виж повече

Как да пренесем морето у дома?

Едва ли има човек, който желае да свършва лятото, и да приключат емоциите, които ни носи морето и плажа. Въпреки че е невъзможно да е вечно лято в нашата страна, ако не сте готови да се разделите с него, то пренесете тази атмосфера в дома си. Как? Като изработите декорация с морски мотиви, с която няма нужда да старадате по отминалите топли дни.

Чудите се за кои помещения е подходяща морската декорация? Отговорът е за навсякъде. Важно е просто да подберете правилната големина и предмети. Типични елементи с “дъх на лято, плаж и море” са мидите, рапаните, котвите, камъчета, платове в бяло и синьо и т.н.

Идеи за морска декорация в банята

Мокрото помещение позволява да развихрите въображението си и да добавите много различни морски мотиви. Направете морска рамка на огледалото в банята, поставете някои висящи котвички, голяма черупка от мида може да се превърне в практична сапунерка и т.н.

В зависимост от размера, могат да се добавят и стъклени буркани или вази на земята на някой шкаф за баня и др.

Идеи за морска декорация в хола или спалнята

И за двете помещения, различни мидички и рапани могат да допринесат за по-приятна морска атмосфера. Могат да се използват по различен начин - направете рамка за снимки, като облепите отстрани с тях, подредете ги по желан от вас начин на етажерка, в малко бурканче, допълнено с пясък и т.н. С всички тези идеи ще получите нискобюджетна и лесна декорация.

Ако желаете да се впуснете в по-голямо предизвикателство, опитайте се да изработите полилей от мидички. Украсата е по-трудоемка, защото се налага повече търпение, защото всяка мидички се пробива и се нанизва. Въпреки това крайният резултат си заслужава усилията.

И последните идеи за холното или спално помещение е да направите красива и различна саксия от по-голям рапан или кутийка за бижута, облепена с малки мидички и рапанчета. Такива се продават много и по магазините, така че спокойно можете да почерпите идейни проекти. Само трябва да си купите обикновена кутийка и лепило, с което да залепите морските елементи.

Идеи за морска декорация в кухнята

Кухнята е мястото, където се прекарва доста време, така че една лятна украса ще ви радва. Вариантите, с които можете да декорирате кухнята в стил море, слънце и плаж и са много, така че се заемайте за работа.

Пресъздайте романтика на масата, като направите ръчно направена свещ от разтопен восък в черупка от мида и малко фитил. Декорирайте някои отворени странични рафтове с малки прозрачни бурканчета с пясък и мидички, дори кърпата за ръце може да е на котвички или в цветовете на лятото - бяло и синьо. Направете купички за сол и пипер от мидички и т.н. Експериментирайте, докато постигнете желания ефект!

Харесаха ли ви декорациите, които ви предложихме? Бихте ли допълнили текущата декорация с някоя от тях? Добрите резултати са почти сигурни, защото няма къде да сгрешите, ако пробвате да направите нещо собственоръчно, с няколко подръчни средства.

Назад към всички статии
© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от