Доставяме до 3 работни дни

Безплатна доставка над 400 лв до 8 дни. Виж повече

Плати онлайн и вземи от магазин Виж повече

Включете се в нашата Лоялна програма

Какво трябва да знаем преди да купим стойка за телевизор?

Желаете да си купите телевизор с по-голям екран и с повече екстри? Разполагате ли обаче с достатъчно място, за да го разположите върху холната секция, или върху скрина в спалнята? Ако отговорът е не, тогава трябва да прибегнете към покупката на стойка за телевизор.

Независимо на какъв ценови диапазон ще се спрете, стойката трябва да е съвместима с телевизора и да ви върши работа.

Видове стойки за телевизор

Няма никакво значение дали сте се ориентирали към LED, OLED или LCD телевизор. Стойките са приложими за всеки съвременен, плосък телевизор.

Нека да разгледаме какви са възможностите ви за избор на стойка за телевизор:

Фиксиращи се стойки за телевизор

Това са най-новите и най-предпочитаните модели от потребителите. Наричат ги още плоски или нископрофилни стойки за стена. Особеното при тях е, че позволяват телевизорът да се монтира близо до стената, без да е издаден напред.

Тук трябва да съобразите единствено пространството, с което разполагате зад телевизора, защото там ще бъдат прекарани необходимите кабели. Ако имате голям телевизор, уверете се, че имате достатъчно площ на стената.

Фиксиращите стойки са добро решение, но при самото монтиране трябва да бъдете внимателни – веднъж монтирана на грешно място в стената, поправката може да стане единствено чрез пробиване на нова дупка.

Накланящи се стойки за телевизор

Те са подобни на фиксиращите стойки, като тук телевизорът може да се накланя напред или назад, след като е вече монтиран на стената. Ъгълът на накланяне може да варира между различните модели на обикновено е около 15° във всяка посока. Предимствата на тези стойки се изразяват в това, че позволяват да нагласяте телевизора в желаната позиция.

Въртящи стойки за телевизор

Този тип стойки са най-подходящи за вас, ако желаете да имате пълна свобода при промяна на позицията на екрана на телевизора. Въртящите стойки се предлагат в различни модели. Могат да варират от съвсем прости модели, които се въртят наляво и надясно, до такива, които позволяват въртене във всяка една посока.

Какво още трябва да знаем преди да купим стойка за телевизор?

Стойка според размера на телевизора

Всяка стойка е приложима за конкретен размер телевизори, като при повечето телевизори изискването е да бъдат с размери до определен максимум. Затова трябва да бъдете запознати с този параметър и да се насочите към тези стойки, които биха били най-подходящи за него. Например има стойки, които са подходящи за телевизори от 22 до 40 инча, както и такива, които подходящи за по-големи телевизори.

Стойка според теглото на телевизора

Всяка стойка, освен че трябва да отговаря на размерите на телевизора, трябва да има и максимално тегло, на което да издържа. Това е много важен фактор, който не бива да пренебрегвате. Ако изберете стойка, която е с минимална издръжливост, а телевизорът е по-масивен, рискувате той да падне и да се счупи. Затова задължително вземете предвид теглото на телевизора и изберете стойка, която ще го поддържа здраво.

Изберете стойка според типа на стената

Видът на стената, на която смятате да закрепите стойката, е от съществено значение за монтажа. Ако имате бетонна стена, тогава всеки модел стойки би бил подходящ. Закрепването се осъществява посредством пробиване на дупки и захващане на стойката с помощта на дюбели. Ако обаче стената от гипсокартон, тогава монтажът може да стане малко по-трудно.

Заключение

Стойката на стената може да ви осигури една добра фиксация на телевизора и същевременно да освободи пространство върху секцията. Важно е само да изберете най-подходящото решение според вашия случай. За да постигнете максимално добър ъгъл на виждане, преценете дали имате нужда от допълнително движение и накланяне на стойката. И не на последно място, уверете се, че стойката е напълно съвместима с телевизора.

Назад към всички статии
© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от