Доставяме до 3 работни дни

Включете се в нашата Лоялна програма

Поръчай и вземи от магазин. Виж повече

Къмпинг през есента - какво ни е нужно

Есента е красив и непредвидим сезон, ако сме решили да нощуваме под откритото небе или да се разхождаме сред природата. Независимо дали ще изберем планината, плажа или гората, почивката сред природата е прекрасен начин да се заредим и насладим на красотата на заобикалящата ни гледка. За по-хладното време през нощта трябва да изберем по-дебели дрехи, по възможност водоустойчиви. Също така е важно да изберем внимателно локацията, на която да се настаним. Ако сте решили да къмпингувате, съвета ни е да изберете места, които не са високо в планината, дълбоко в гората и близо до водоем. Изберете слънчево и тихо място, далече от студени въздушни течения и сянка, така ще си спестите студуването.

Защо есента е подходяща за къмпинг

Есента е един много красив сезон, като умерените температури на въздуха са перфектни за къмпинг. Есента е по-подходяща за разходки, събиране на слънчеви лъчи и наслаждаване на пъстрата природа. Ако изберем това време на годината за къмпинг ще избегнем шумотевицата от многото хора, които лагеруват през летния сезон. Много по-малко хора избират този сезон за почивка, което означава повече място в къмпингите и повече спокойствие. Прохладното време, горите обагрени в жълто, кафяво, оранжево, червено и сутрешните мъгли обещават драматични гледки и пейзажи, които само есента може да поднесе. 

Къмпинг през есента - как да се подготвим?

Какво трябва да знаем за сезона

През есента, също както през пролетта е характерно честата промяна на времето, като мога да се комбинират летни жеги със зимни условия за кратко време. За това е хубаво да проверим прогнозата за времето преди да тръгнем на преход сред природата. През това време на годината често се срещат мравки, комари и други неприятни насекоми, за това се запасете с лосиони против насекоми, както и мехлеми за след ухапване.

Задължителните принадлежности, които да вземем

Трябва да се снабдим с редица пособия, които са специално предназначени за излети сред природата. Най-важното, което трябва да вземем за къмпинг, разбира се е палатка. Тя е сигурно място за отмора и отдих, ще ви осигури спокоен сън, особено ако е подбрана правилно. През есенния сезон, нощите стават по-дълги и по-студени, а дните може да се окажат мрачни и да вали дъжд. За това допълнителната екипировка е много важна. Правилото за обличане на слоеве е нужно през есента сред природата, поради променливото време. Най-добре е да заложим на естествени материи и специална екипировка. Спането също е предизвикателство, заради изстиващата вече земя. Добре е да имаме достатъчно изолация от земята, за да избегнем измръзване и разболяване. Трябва да си осигурим и спален чувал, като съобразим дебелината му според температурата на въздуха през нощта. Ето един примерен списък за къмпинг:

  • Палатка, разтегателно легло, надуваем дюшек.
  • Одеяло, спален чувал, постелки, шалтета и всичко, което ще бъде достатъчно голяма изолация между тялото ни и студената вече земя.
  • Сгъваема маса и сгъваеми столове.
  • Термо облекло, дъждобран, качествени обувки, които са удобни и водоустойчиви, шапка, подходящо яке.
  • Въглища, скара, барбекю, разпалки, аксесоари за готвене, хладилна чанта.
  • Термос, метална чаша и купичка, газов котлон, газов пълнител, фенер тип челник, LED соларен фенер, прибори за пикник.
  • Оборудвана аптечка
  • Спрей против комари и насекоми.

 

Задължителни принадлежности за къмпинг през есента

Прекарването на нощите сред природата е зареждащо и освежаващо. Ако следваме основните стъпки за есенното къмпингуване ще се насладим на чудесното преживяване да спиш под открито небе. За да откриете всички необходими артикули за приятно изкарване на къмпинг през есента посетете онлайн магазина на Темакс и направете вашата подготовка за незабравими изживявания сред природата.

Назад към всички статии
© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от