Доставяме до 3 работни дни

Безплатна доставка над 400 лв до 8 дни. Виж повече

Плати онлайн и вземи от магазин Виж повече

Включете се в нашата Лоялна програма

Минимално средства – максимален ефект за дома ви

Отдавна отлагате някои промени в дома си поради ред причини? Е, време е да се захванете с освежаването на някои кътчета, като ви гаратираме, че няма да са ви нужни големи суми, но обликът ще бъде коренно различен.

Ще ви представим няколко конкретни начина за подобряване външния вид на имота ви, изискващи малко усилия и време. Може да приложите всичко комплексно, както и част от тях.

През определен период от време, промените в дома са нещо наложително. Мебелите се амортизират, разположението ви омръзва, търсите по-висока практичност или желаете да добавите малко цветово разнообразие. Ето няколко работещи идеи от нас:

Пребоядисайте стените

Боядисването на стените е едно от първите неща, които се сеща всеки, когато реши да прави минимален ремонт. Тази стъпка е наложителна на няколко години и особено ако има пушачи или малки деца. Самият процес не е трудоемък, по-важното е да обезопасите попадането на боя по пода и някои мебели, за чиято цел ще трябва да преместите по-леките неща извън помещението.

Благодарение на изобилието от цветове, можете да внесете нов контраст чрез избор на нов, по-свеж, по-наситен или друг желан цвят. Стените допринасят за една нова и по-впечатляваща визия.

Разместете мебелите

Това е първата идея, която не изисква абсолютно никакви средства, нито кой знае колко много усилия. Просто помолете близък приятел да ви помогне с по-тежките мебели.

Първо, създайте ясна визия в главата си – кое, къде и как желаете да преместите. Възможностите са безброй много, като най-важното е да се постараете да запазите добрата композиция и да помислите за практичността на всяка мебел. Например, диванът да е срещу телевизора и т.н.

Претапицирайте мебелите

Всички мебели за похабяват с времето, но едно претапициране може да ги направи като нови. Тази техника позволява изцяло промяна на цвета на дамаската или избор на нещо сходно. Зависи колко смели промени желаете да направите.

Наред с претапицирането можете да помислите и за боядисването на някой шкаф, скрин, секция, кухненските столове и масата.

Подновете завесите или щорите

Тази задача също не е толкова трудна, но допринася за по-различен облик. Ако имате завеси или щори, които не сте сменяли над 10 години, то сега е време да го направите. Въпреки че те варират в широк ценови диапазон, ако разгледате повече, ще намерите и по-бюджетно решение. Добрите резултати ще са налице, просто се заредете с търпение и потърсете по-мащабно.

Променете/допълнете с аксесоари

Огледайте големите търговски мрежи и почерпете някои идеи за декорация. Със сигурност ще попаднете на много интересни малки предмети и цветови оформления, които са подходящи и за вашия дом. Украсата е подходяща и за всекидневената, и за антрето, и за банята, и за навсякъде. Подходящи възглавнички и меко одеяло, ароматна свещ, декорация за масата и други са част от всеки стилен и модерен дизайн.

Сами видяхте, че няколко малки и на пръв поглед простички неща могат да доведат до промени в интериора на дома ви. Добавете още креативност и направете всяко кътче още по-предпочитано място за релакс и почивка, зона за хранене, за спане и т.н.

Назад към всички статии
© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от