Доставяме до 3 работни дни

Безплатна доставка над 400 лв до 8 дни. Виж повече

Плати онлайн и вземи от магазин Виж повече

Включете се в нашата Лоялна програма

Как да монтираме моноблок и структура за вграждане?

Ако вече сте преминали през трудния избор на нова тоалетна чиния, то остава да се погрижите за монтажа й. Преди да дадете позволение на цялото семейството за експлоатация, трябва да се уверите, че е закрепена здраво и е непоклатима. Посочили сме два основни типа монтаж - моноблок и структура за вграждане.

Монтаж на моноблок (монтаж към пода)

Следвайте следните стъпки:

  • Стъпка 1: Свържете цилиндричната част отзад на чинията с тръбата за отходната вода. Размерите трябва да паснат идеално.
  • Стъпка 2: Отбележете си позициите на отворите за дюбелите. Използвайте бормашина, за да пробиете необходимите отвори в пода. Почистете участъка от праха с прахосмукачка и поставете дюбелите. След това поставете гърнето така, че отворите да съвпадат.
  • Стъпка 3: Следва фиксирането на дюбелите с помощта на винтове, но тук бъдете изключително внимателни. Има риск от спукване на порцелана, ако затегнете твърде много.
  • Стъпка 4: Погрижете се за естетиката, като използвате маншон за скриване на не толкова красивия преход между пода или стената и отходната тръба.

В случай, че ви предстои завършване на инсталиране на моноблок от ново поколение, може да се прехвърлите директно към последната стъпка (стъпка 7), но при структура с отделно казанче, продължете към стъпка 5.

  • Стъпка 5: Поставете извитата част на използваната свързваща тръба с уплътняващия пръстен в отвора за промивната вода, който се намира отзад на чинията. Направете проверка.
  • Стъпка 6: Уверете се, че казанчето е поставено хоризонтално и симетрично спрямо тоалетната чиния. Отново отбележете къде трябва да пробиете, за да поставите крепежните елементи. След това пробийте дупките за дюбелите на стената и ги поставете. Вече можете да окачите и казанчето, като внимавате да не е нито много стегнато, нито разхлабено.
  • Стъпка 7: Остана единствено да се направи връзката на казанчето със спирателния кран към канализацията. Използвайте гъвкава връзка.

Монтиране на моноблок

Монтаж на структура за вграждане

Това е по-модерният вид тоалетна чиния, за чието вграждане трябва да преминете през 5 стъпки:

  • Стъпка 1: Първо, трябва да закрепите към задната част на гърнето двете свързващи тръби - за промивната и за отходната вода. Измерете разстоянието от локацията на свързване с гърнето до нивото на предстената, за да определите дължината на тръбите.
  • Стъпка 2: Установеният размер нанасете върху връзките, които вече са прикрепени към тоалетната чиния.
  • Стъпка 3: Поставете гърнето плътно до стената, там, където ще бъде монтирано. Така ще разберете дали ще има нужда от скъсяване на носещите шпилки (стандартно стърчат по 15 мм).
  • Стъпка 4: Монтаж на структурата за вграждане - нужна ви е звукоизолираща плоскост, която да поставите на стената. Върху краищата на преходите нанесете уплътняваща паста. Следва осъществяване на връзката на тръбите през отворите в стената. Заедно с това прекрайте и шпилките през дупките в порцелана. Фиксирайте с гайки и не пропускайте пластмасовите подложни шайби. След като сте уверени, че всичко е напаснато както трябва, затегнете гайките.
  • Стъпка 5: Добавете капака и воала! Поставете го върху тоалетната чиния и просто го фиксирайте.

Монтиране на структура за вграждане

Заключение

По-горе показваме начините за монтаж на тоалетна чиния - със стандартна и модерна технология. Ще ви бъдат от полза, както и схемите, които са в комплект със санитарията. След като сте се погрижили за красивия вид на хигиенната принадлежност и нейното непоклатимо инталиране, е ред да се похвалите на цялото семейство. Пожелаваме ви да я използвате дълго, но не забравяйте да пазите всички документи, кутии и гаранция, за да се възползвате от поправка при нужда.

Назад към всички статии
© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от