Доставяме до 3 работни дни

Включете се в нашата Лоялна програма

Поръчай и вземи от магазин. Виж повече

Направи си сам лятна декорация

Лятото е време за веселие, море и приятни емоции. За да пренесете този дух и в дома си, няма нищо по-подходящо от това да изработите декорации. В долните редове ще Ви представим няколко интересни идеи за лесни и забавни проекти, напомнящи за лятото, които може да направите сами. Те не само ще добавят весело настроение, но и ще Ви дадат възможност да прекарате приятно време със семейството или с приятелите си. Ето едни от най-интересните идеи за DIY декорация за лятото:

  • Свещници от морски черупки
  • Венци от сушени цветя
  • Бурканчета с пясък и свещи
  • Вази от стъклени бутилки
  • Лятна рамка за снимки с миди и рапани

Свещници от морски черупки

Несъмнено една от най-красивите и лесни за изработка летни декорации е свещникът от морски черупки. За направата не тези малки красоти ще са Ви необходими само няколко неща – различни по големина морски черупки, чаени свещи и лепило.

След като сте си набавили необходимите материали следва да изберете по-големи морски черупки, които могат да поберат чаена свещ. С помощта на лепило закрепете свещта в центъра на черупката и пожелание поръсете върху нея син брокат. Подредете свещниците на желаното от Вас място и се насладете на тяхната красота.

Венец от сушени цветя

С малко материали и много въображение може да превърнете сухите цветя в прекрасна декорация за Вашия дом. За целта ще са Ви необходими – тел, ножица, сушени цветя, синя лента и малки мидички или рапани.

Първата стъпка е да оформите кръг с помощта на телта. След това започнете да прикрепяте сухите цветя с помощта на лентата, редувайте различни цветя и зеленина, докато покриете венеца. По желание може да залепите върху лентата дребни миди или рапани, за да внесете морско и лятно настроение.

Лятна декорация - венец от сушени цветя и рапани

Бурканчета с пясък и свещи

Освен за съхранение на подправки, малките бурканчета в кухнята могат да се превърнат в страхотна лятна декорация. За целта ще са Ви необходими стъклени бурканчета, пясък, чаени ароматни свещи, декоративни камъчета или миди.

След като сте си набавили необходимите материали, напълнете до половината бурканчетата с пясък, след което поставете свещта в центъра на буркана. За допълнителен акцент подредете около свещта миди и декоративни камъчета. Запалете свещите и се насладете на уютната атмосфера и красивата декорация.

Ваза от стъклени бутилки

С малко въображение старите стъклени бутилки могат да се превърнат в прекрасна ваза за цветя. За целта ще са Ви необходими – стъклени бутилки, лепило, миди, рапани, пясък, брокат, канап.

В творчеството може да включите и децата, тъй като изработката на вазите от стъклени бутилки е едновременно лесна и забавна задача. Първата стъпка е да измиете добре бутилките и да отстраните етикетите от тях. След това намажете бутилките обилно с лепило и посипете върху тях брокат и пясък. След това увийте средната част на бутилката с канап и залепете върху него миди, сухи цветя, рапани или други дребни декорации, напомнящи за море.

Лятна рамка за снимки

Страхотна идея е да превърнете скучните рамки за снимки в декорация, носеща спомен за лятото. За целта залепете по рамките малки мидички и рапанчета, декоративни камъчета, морски пясък, смесен със син брокат и по този начин ще превърнете скучните снимки в прекрасна декорация, носеща настроение и усмивки.

Направи си сам лятна рамка за снимки

С горе-посочените DIY проекти, лесно ще направите лятното настроение в интериора на дома Ви безкрайно. За повече интересни идеи и съвети четете в блога на онлайн магазин ТеМакс.

Назад към всички статии
© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от