Доставяме до 3 работни дни

Безплатна доставка над 400 лв до 8 дни. Виж повече

Плати онлайн и вземи от магазин Виж повече

Включете се в нашата Лоялна програма

Направи си сам коледно дърво

Коледното дърво символизира радост и празнично настроение. Украсено с ярки светлини, бляскави гирлянди и разноцветни играчки, то придава уют и топлина в домовете на хората.

Ако тази година искате да пробвате нещо различно, то може сами да си направите коледно дърво. Използвайки различни материали като хартия, картон или вълна, можете да направите уникална коледна украса. Това не само ще придаде уютна атмосфера в дома, но също така ще ви дава възможност да изразите вашата индивидуалност в празничния декор.

В следващите редове ще ви дадем няколко идеи как да си направите изкуствена елха от различни материали:

От плат

За да създадете красиво и оригинално дърво от плат, следвайте стъпките:

  • Изберете подходящ плат. Той може да е едноцветен или разноцветен. Важно е платът да е по-здрав, за да може вашето коледно дърво да ви радва с красотата си дълго време.
  • Изрежете подходяща форма. Използвайте картон или друга твърда основа като шаблон и изрежете желаната форма от плата. Направете две еднакви форми.
  • Зашийте двете части от плата. Поставете едното парче плат върху другото и ги зашийте по контура, като оставите отвор отгоре. Вариант е и да залепите двете парчета с лепило за текстил.
  • Напълнете дървото с вълна или памук, за да му придадете пухкав вид и обем.
  • Декорирайте с панделки и бродерии. Използвайте панделки, бродерии или други декоративни елементи, за да придадете празничен вид.
  • Прикрепете панделка или връв за закачане. За завършек, добавете панделка или връв отгоре, така че да можете лесно да закачите творението си на стената.

Направи си сам коледно дърво

От картон

За да създадете прекрасно коледно дърво от картон, следвайте тези стъпки:

  • Изрежете формата. Използвайте картон и нарисувайте подходящата форма. Изрежете я с ножица или макетен нож.
  • Оцветете. Използвайте темперни бои, моливи или флумастери, за да придадете живот на вашето дърво. Добавете цветни детайли и украси.
  • Добавете блясък. Залепете брокат, мъниста или пайети, за да направите елхата  още по-бляскава и празнична.
  • Прикрепете връв за закачане. Ако желаете, прикрепете връв или лента отзад на върха, за да я закачите на стената или на вратата.
  • Декорирайте с орнаменти. Полепете малки орнаменти, като звездички, камъчета или малки играчки, за да добавите допълнителен блясък.

От дъски и клони

За направата на екологично коледно дърво от дървен материал, следвайте стъпките:

  • Съберете подходящи клонки или дъски. За да направите елхата красива и съразмерна, е необходимо да съберете клони с различна големина и дължина.
  • Подредете и завържете клоните един за друг. Завържете ги с канап или вълнен конец, като ги подредите в подходяща форма.
  • Украсете. Закачете на клоните малки коледни топки, подаръчета, снежинки, дървени играчки. Добавете и LED лампички, за да придадете допълнително празнично настроение.
  • Алтернатива на елха от дървени материали, е да използвате стари палети, на които, с помощта на бяла боя или LED лампички да очертаете формата на коледно дърво. Като отново може да добавите играчки, топки и различни декорации за празничен вид и настроение.

Как сами да си направим коледно дърво

Според това дали дървото е малко или голямо и според пространството, с което разполагате изберете най-подходящото място за него. Ако не разполагате с достатъчно свободно място и ако дървото е минималистично, може да бъде окачено и на празна стена.

Създаването на собствено дръвче е не просто забавно занимание, но и начин да добавите уникална украса в своя дом, която ще придаде топлина на празничния сезон. А ако все пак искате да се сдобиете с готова коледна елха – разгледайте голямото разнообразие на TeMax.bg.

Назад към всички статии
© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от