Доставяме до 3 работни дни

Включете се в нашата Лоялна програма

Поръчай и вземи от магазин. Виж повече

Облицовка на стени - устойчивост и дизайн

Повечето собственици на имоти искат стените им да имат някакъв чар и характер, така избират персонални дизайни за тях. Облицовките за стени добиват популярност, поради своята устойчивост и голямо разнообразие. Те са все по-иновативен и по-модерен начин да подобрим атмосферата в дома или офиса, като придават дълбочина, текстура и контраст на помещенията. Могат да се използват както за външната фасада, така и вътре. Те са дълготрайни, лесно се полагат и поддържат. Голямото разнообразие на видове помага да задоволи дори и най-ексцентричния и изискан вкус.Идеални са за различни помещения в дома като хола, кухнята, терасата.

Видове облицовки за стени

Различават се по няколко параметъра. Те са:

  • Според външността - могат да имитират реден каменен зид, редени тухлички, отделни плочи, панели и други.
  • Според размерите - срещат се малки и по-големи. Понякога се комбинират, за да се напасват една на друга, като се избягват видимите фуги.
  • Според  цветовете се делят на светли и тъмни, подходящи за всеки интериор или екстериор.
  • Според декорацията - могат да бъдат във вид на дърво, камък, тухли. Ефектът е прекрасен и придава уют в атмосферата и неподправена автентичност с малко усилия.

Видове облицовки за стени

Как да изберем дизайн

Първото нещо, което трябва да съобразим при избора на облицовката за стена е колко голяма ще е площта, на която ще правим монтажа. Другото, което трябва да съобразим, е предназначението на помещението и начина на неговото използване, защото облицовката има принос към звуко- и шумоизолацията. Когато искаме да я положим върху външна стена е нужно да изберем качествени продукти, които да издържат на външните атмосферни условия. Облицовката може да служи за прикриване на неравности, износване или зацапване на фасадата, като придава завършен вид. Някой от моделите се фугират, а други се прилепват, така че да няма пространство между частите. 

Как да изберем дизайн за облицовка

Как да поддържаме облицовката

Материалът, от който е изработена облицовката за външна употреба е важно да бъде устойчив на температурни разлики и да не попива вода. Трябва да се полагат основни грижи за материала на облицовката, независимо дали е външна или интериорна, така че да запази привлекателността й. Най-важното е тя да се почиства редовно. Прахът е в големи количества, дори и в интериора, за това е важно честото почистване с влажна кърпа или прахосмукачка. Външните стени могат да се мият с вода, като се обърне внимание на процепите и неравностите на повърхността, ако има такива. 

Ключът към уютната и спокойна атмосфера в дома и двора са красивите орнаменти на интериора и екстериора. Естествените материали в обстановката придават топло и приятно усещане и допринасят за усещането на близост до природата. Предлагаме облицовки за стена с голямо разнообразие на дизайни, цветове, модели, форми, както и имитация на дърво, камък, тухла и други. Разгледайте предложенията в нашия онлайн магазин ТеМакс и изберете продукти по Ваш вкус.

Назад към всички статии
© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от