Доставяме до 3 работни дни

Безплатна доставка над 400 лв до 8 дни. Виж повече

Плати онлайн и вземи от магазин Виж повече

Включете се в нашата Лоялна програма

Какво трябва да знаем за осветлението в банята

Банята е помещение, в което вече не се извършват само типичните дейности, като къпане и пране. Тя е мястото, в което се отдаваме на уединение, грижим се за добрия си външен вид, използваме я като кътче за релакс. Затова начинът й на разпределение е важно, както и поставянето на подходящо осветление на местата, където е необходимо. Подарете си приятно изживяване, като наблегнете на добрия интериор в банята.

Фактори за избор на осветление в банята

  • Влагоустойчивост - това е първият и най-важен фактор при избор на осветление за баня. Дори да бъдете привлечени от даден модел осветление, не го купувайте, ако не отговаря на стандартите за издръжливост на влага.
  • Подходящ вид осветление според мястото, където ще се постави - осветлението в банята може да се раздели на три нива - общо, регулиращи се светлини и осветителни тела, които да бъдат насочващи. Могат да се изберат част от тях или да се комбинират помежду си, в зависимост от размерите и разположението на вашата баня
  • Бюджет - финансовата част за осветление обикновено не е толкова голяма, но все пак играе ключова роля в избора на осветление.

Осветление в банята

Какво осветление да изберем в банята?

Изборът за вид влагоустойчиво осветление е изцяло ваш, но когато решите да купувате лампа, помислете най-вече за практичността и безопасността й. 

 

Ето кои са трите най-популярни вида осветителни тела за баня:

    • Лунички - те се вграждат най-често в таван от гипсокартон или т.нар. панели за вграждане, но могат да бъдат поставени и на други места - около горен шкаф с огледало, в душ кабина и т.н.
  • Аплици - придават модерен вид на банята. Изискването към тях е просто крушката да е закрита. Има много варианти, подходящи конкретно за бани - под формата на топка или пура. Те се монтират в стената. Те са т.нар. странично осветление, което винаги придава допълнителен чар на мокрото помещение
  • Плафони - те са добър вариант и отново самата крушка е закрита, което е важно за безопасността във влажни помещения, като банята. Може да се каже, че е едно от най-познатите и достъпни опции на пазара.

Как да изберем осветление за банята

Не е задължително да се придържате към един вид осветителни тела. Всяко мокро помещение е с индивидуални размери и дизайн  и може да се обзаведе по различен начин. 

 

Например, луничките са едно практично решение за малки и големи бани. Те придават много добра осветеност и може те да са единственото ви осветление.  LED осветлението е другият предпочитан избор от клиентите, защото осветява много добре и служи перфектно за осветление около огледалото. То може да се постави в специални аплици от двете страни на огледалото. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Назад към всички статии
© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от