Доставяме до 3 работни дни

Безплатна доставка над 400 лв до 8 дни. Виж повече

Плати онлайн и вземи от магазин Виж повече

Включете се в нашата Лоялна програма

Какви са предимствата на озеленяването с изкуствена трева?

Изкуствената трева е сред водещите материали, които помагат на домакинства и редица ландшафтни дизайнери да създадат красиви интериори и екстериори. Освен това се монтира лесно и ще ви излезе сравнително евтино.

Използва се главно за външни площи, като за дома най-широко приложение намира за настилка на терасата. Създайте една малка или просторна градина във вашия дом – всичко това е възможно с изкуствените тревисти настилки.

Вписва се изключително добре и се доближава съществено да истинското поле от зеленина. Изкуствената трева набира все по-голяма популярност през последните години.

Поради добрия визуален ефект, който се постига с нея, достъпната цена и редицата ѝ други предимства, сред които са:

  • Висока издръжливост при липса на силен натиск;
  • Не е необходимо да се коси, тори и т.н., защото е идеално подравнена през цялата година, а поддръжката ѝ е минимална - измиване с малко вода и твърда четка;
  • Изглежда много естествено и може да я намерите в няколко цвята;
  • Материалът на изработка е напълно безопасен за домашни любимци, не предизвиква алергични реакции, а горният слой подлежи на рециклиране след износване;
  • Няма сезонност и не се влияе от климатичните условия - слънце, сняг, дъжд, ниски температури и т.н.;
  • Лесен монтаж и бърз монтаж, без значение от повърхността.

Видове изкуствена трева и нейното приложение

Изкуствената трева може да се използва както за хоризонтално озеленяване (на под), така и за създаване на компактни или големи зелени стени (вертикално озеленяване). Приложението на зелените стени е широко – интериорните дизайнери подкрепят подобно решение за фоайета на хотели, около създадени водни ефекти в градина или външно пространство, където има кътче, което не се огрява от слънцето.

Още в в чакални на болница, в офиси, ресторанти и кафенета, в заведения за бързо хранене, при изграждането на спортни игрища и детски площадки, тераси и т.н.

Изкуствена трева

Видовете изкуствени тревни килими се различават по своята:

  • Плътност - по-голямата гъстота на изработка означава по-голяма устойчивост на износване и дълъг експлоатационен живот;
  • Дължината на влакната - има по-къси и по-дълги, като по-късите са по-лесни за поддръжка;
  • Материалът, от който са изработени;
  • Еластичността;
  • Цвета на тревното покритие.

Екструдерите, които са машини, имат задачата да разделят отделните стръкове, които след това се зашиват в една основа (еластична), която се покрива с латекс. За да ви улесним в покупката на изкуствена трева, бихме искали да ви помогнем, следвайки каква е целта на употреба и за каква площ ще използвате настилката.

Изкуствените треви, които не позволяват прекомерно стъпване, са подходящи за декоративна цел - за голф игрища, тераси. Другите съдържат кварцов пясък, който служи за омекотяване на настилката, и са пригодени за по-силно натоварване - те са много подходящи за двора или за обособяване на детски площадки.

Има и други разновидности, които се пълнят с кварцов пясък и с гумени гранули, които имат за цел да омекотят всяко падане. Вероятно се досещате, че те намират приложение в правенето на игрища.

Озеленяване с изкуствена трева

Заключение

Несъмнено, изкуствената трева е практично, удобно и лесно решение за обособяване на красива и мека площ. Разгледайте нашите предложение и направете подходящия избор за вас.

Купете от физическите ни магазини или направете бърза и лесна поръчка онлайн. Изкуствената трева ще пристигне бързо - ние ще се погрижим за това!

Назад към всички статии
© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от