Доставяме до 3 работни дни

Безплатна доставка над 400 лв до 8 дни. Виж повече

Плати онлайн и вземи от магазин Виж повече

Включете се в нашата Лоялна програма

Приложение на соларното осветление

Соларните лампи са осветление, което може да допринесе за добрия екстериор на двора или терасата ви, като им придаде естествена красота. Създайте си приятно кътче на открито и се наслаждавайте на добро настроение през дългите летни вечери.

Соларните лампи - същност и характеристики

Соларното осветление е иновативно и практично решение. Те могат да работят до 24 часа след зареждане със слънчева светлина, за период от 6 до 8 часа. Соларните лампи се различават по предназначението им. Те имат за цел да осветяват, но то може да варира от силна или средна, до декоративна. Има и редица лампи, които са обособени като самостоятелни, както и такива, които да се монтират под стряхата на къщата или във външната стена.

Редицата им предимства се изразяват с лесния монтаж, подвижността, разнообразието им от модели и тяхното широко приложение.

Характеристики на соларното осветление:

  • Нулев разход за електричество
  • Повечето модели притежават PIR детектор за движение
  • Светлично включване / изключване
  • Соларно зареждане (зареждане от слънчевата светлина)

Приложение

Соларните лампи са алтернативата на традиционното осветление и са много практични. Могат да се поставят почти навсякъде и са идеални за екстериора, тъй като не се захранват от кабели, които могат да създадат проблеми при лоши метеорологични условия.

Многообразието от соларни лампи ви дава възможност да избирате между различни видове, различни размери, различни форми и режими на работа. Тяхното основно предназначение е да осветяват или декорират красивия ви двор, обособена градина като кътче за отдих или тераса. Главно се използват за осветяване на:

  • алеи
  • групи растения
  • статуи
  • басейни
  • фонтани
  • работилници
  • служат като охранителни светлини и т.н.

Как да изберете соларна лампа?

Интензитет на светлината

Интензитетът се измерва в лумени, а той се различава според модела соларна лампа. Той следва да бъде избран според основното предназначение на лампата:

  • лампи с по-нисък интензитет се използват за алеите
  • лампи с по-висок интензитет се препоръчват за поставяне на по-широки области в градината, например в басейни, поточета и други

Обхват на действие

Обхватът на действие може да варира от едва няколко сантиметра до цели 15 метра. Обикновено соларните лампи с по-наситена светлина са по-препоръчителни за външни пространства, тъй като покриват по-голяма зона.

Брой лампи

Има индивидуални и свързани помежду си соларни лампи. Изберете ги правилно, съобразявайки се с района, в който желаете да ги поставите. Индивидуалните се използват за осветяване на конкретна част от градината или терасата, имат акцентиращ ефект. Свързващите осветяват по-дълги участъци, като алеи.

Батерия

Видовете соларни лампи, от гледна точка на батерията, са два вида - соларни лампи със сменяеми батерии и без. Тези с опцията за смяна на батерията, на практика, са почти вечни, докато при другите се налага да ги смените с нови, когато батериите се изтощят.

Промяна на настройките

Повечето соларни лампи са стандартни и имат един режим на работа. Има и друг тип модели, които работят през деня, но при тях живота на батерията се намалява значително.

Назад към всички статии
© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от