Доставяме до 3 работни дни

Безплатна доставка над 400 лв до 8 дни. Виж повече

Плати онлайн и вземи от магазин Виж повече

Включете се в нашата Лоялна програма

Външно осветление за градина или тераса

Има много умни решения за външно осветление, предназначено за веранда или градина. Без значение с какво пространство разполагате, осветлението е задължителен елемент в екстериора.

Запознайте се с основните фактори за избор на външно осветление и подберете видовете, които ви харесват и биха били най-подходящи за вашия дом.  

Фактори за избор на външно осветление

Безопасност

 

Най-важното, което трябва да знаете при избор на външно осветление, е стойността на IP (буквен код, който класифицира степента на защита). За да си осигурите висока степен на защита, избирайте осветителни тела с висок IP, а минимумът трябва да е IP44. За осветление на езерце, подходящите стойности са IP67 (за малки водоеми) и IP68 (за по-големи и по-дълбоки езера).

Енергийна ефективност

Ако обмисляте да създадете райско кътче в градината или на терасата, то осветлението ще ви помогне в тази насока. Поставянето на различни осветителни тела обаче е свързано с допълнителни разходи, така че трябва да помислите за енергийната ефективност. По този начин може да спестите много разходи, а и този тип крушки са с много по-дългосрочна експлоатация. 

Качество

Материалът, от който са изработени осветителните тела, е много важен, тъй като ще са изложени на различни външни условия. Най-добрият избор е външни осветителни тела от алуминий или неръждаема стомана. Също така ги изберете от надежден производител или доказал се търговец на пазара.

Външно осветление за градина или тераса

Видове екстериорно осветление, подходящо за градината или терасата

 

    • Соларни лампи - те са сред най-добрите представители, освен това са изключително екологични, тъй като се захранват от слънчевите лъчи. 
  • Външно стенно осветление - то може да бъде монтирано на избрано от вас място, като е подходящо за насочване към конкретен елемент, към маса или към нещо друго
  • Външни плафони - те са предназначение за поставяне на таван на тераса или в навес в градината

Външно осветление

  • Екстериорни лампи със сензор - изглеждат добре, могат да послужат като декоративен елемент и имат функция за енергоспестяване, тъй като светят само при отчитане на движение.
  • Малки декоративни лампи - декорацията има ключова роля, а декоративните лампи са много добър избор за градина или тераса. Освен това, не се изисква да бъдат толкова влагоустойчиви, тъй като бихте могли да ги прибирате всеки ден.




 

 

 

 

Назад към всички статии
© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от