Доставяме до 3 работни дни

Безплатна доставка над 400 лв до 8 дни. Виж повече

Плати онлайн и вземи от магазин Виж повече

Включете се в нашата Лоялна програма

Видове мивки за баня

Мивките за баня могат да се закупят самостоятелно или в комплект с долен шкаф за баня. Видовете мивки могат да се обособят в различни групи според някои критерии- според типа на вграждане, материала на изработката, формата, цвета и т.н. 

Видове мивки според типа вграждане

Според начина на вграждане, мивките за баня са следните:

Стенна мивка

Те се закрепят самостоятелно директно на стената. Не изглеждат много добре естетически поради факта, че няма инсталиран шкаф под тях, но това може да се направи и в последствие. Доверете се на  специалист за монтажа, за да изглеждат безупречно.

Мивки за вграждане в плот/шкаф за баня

В плота или шкафа има обработена дупка, по формата на мивката. Тя се вгражда в самия плот или долен шкаф за баня и стои много добре визуално. Един от най-предпочитаните варианти от клиентите е. 

Мивки за монтаж върху плот

Плотът е повърхността, върху която се монтира мивката. Материалът на плота се обработва предварително и може да варира от мрамор, PVC, камък и други, които са подходящи за излагане на влажна и мокра среда. 

Мивка за полувграждане

Тези мивки обикновено са по-големи. Половината част от тях лежи върху плота, а предната част се издава напред. Сред по-нестандартните модели мивки е, но придава по-разчупена  визия на мокрото помещение.

Мивки за полувграждане

Мебелни мивки

Тези са т. нар. мивки с шкаф за баня. Продават се заедно като готов продукт и са изключително практични решения за дома, офиса и други сгради. 




Видове мивки според материала

Изработката на мивките може да бъде от различни материали. Той гарантира нейното качество и издръжливост във влажното помещение. Вариантите тук са следните:

 

  • Керамични, порцеланови и фаянсови - най-масовите модели и най-често избираните от клиентите. Най-вероятно се дължи на факта, че са достъпни, издръжливи и лесни за почистване.
  • Мивки от изкуствен камък - те наподобяват мивките с естествен камък, но са на много по-ниска цена и също с толкова добри характеристики. 
  • Мраморни мивки - те са част от луксозните серии мивки за баня. Красиви са визуално, вписват се във всяка визия, но са на по-висока цена и се почистват по-трудно.
  • Дървени мивки - мивките от дърво може да ви се струват нетипично предложение за банята, но в момента са изключително актуални в интериора. Единственото условие на дървените мивки е, че дървото трябва да бъде обработено по определен начин, за да предотврати абсорбцията на вода. Имат  висока цена.
  • Стъклени мивки - те се произвеждат от специфичен тип стъкло - удебелено и закалено. Подходящи са за монтаж върху плот или шкаф.
  • Метални мивки - те са най-редкият модел мивки за баня. Намират приложение в по-модерното интериорно обзавеждане за баня.

Видове мивки според формата

Мивките за баня могат да имат различна форма:

 

  • правоъгълна
  • квадратна
  • ъглова (триъгълна)
  • овална
  • кръгла и т.н.


Видове мивки за баня

Заключение

Видовете мивки за баня са много - започвайки от класически до по-нестандартен стил, изобилие от цветове и форми. Със сигурност ще намерите това, което търсите. С тях получавате гаранция според модела и производителя, както и сертификат за качество.

 

 

 

 

 

 

 

 

Назад към всички статии
© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от