Доставяме до 3 работни дни

Безплатна доставка над 400 лв до 8 дни. Виж повече

Плати онлайн и вземи от магазин Виж повече

Включете се в нашата Лоялна програма

Видове оградни мрежи

Дворът или личната градина е съкровено кътче за всяко семейство. За ограждане на това магическо и уютно пространство, където можете да се отдадете на уют и спокойна атмосфера, използвайте подходяща оградна мрежа.

Видове оградни мрежи

Плетена оградна мрежа 

При плетената оградна мрежа, в процеса на изработката нишките ѝ се огъват в зиг-заг форма и са вертикално разположени. Получава се много интересна плетка с ромбоидна форма на отворите. Предлага се в два варианта - поцинкована или с черна тел. 

Като предимства на този тип мрежа могат да се посочат:

  • висока здравина;
  • ниската цена.

Електро-заварена оградна мрежа 

Тя има най-широкото приложение, чест избор от клиентите е. Изработва се от полутвърда галванизирана тел, която се характеризира с висока устойчивост и лесен монтаж. 

Предимствата на този модел са следните:

  • най-евтиният вариант за оградна мрежа;
  • висока устойчивост;
  • лесно инсталиране.

Хексагонална мрежа

Този вид мрежа се използва повече за защита от природни опасни, като например висящи скални блокове, възможност от срутване на камъни, свлачища и т.н. Произвежда се от висококачествена, галванизирана, дълбоко поцинкована и двойно усукана тел.

Всичко това гарантира за:

  • добра якост;
  • висока устойчивост при опън;
  • здравина;
  • дълготрайност.

Най-често дебелината на телта варира между 1.80 и 4.00 мм., а височината от 0.5 до около 3 м.

Оградна мрежа

Предназначение на оградните мрежи

През годините, кражбите и влизането с взлом в частни имоти става все по-честа практика. Едно от най-добрите решения за защита от външно влияние и погледи са оградните мрежи. Ако се поставят на височина около 2 м., прескачането им ще бъде невъзможно. 

Оградните мрежи са предпочитан вариант за ограждане на различни видове парцели, с различни площи. Най-често се използват за маркиране на дворни пространства, спортни площадки и игрища, частни къщи, вили и други терени. Намират приложение дори в селското стопанство, военната промишленост, животновъдството и т.н. 

Монтаж на оградните мрежи

Преди да започнете с монтажа, трябва да изберете вида мрежа, да изчислите площта, която ще ограждате, и да си набавите всички необходими материали. Макар тази стъпка да изглежда лесна, може да се окаже голямо предизвикателство за начинаещите.

След това трябва да поставите основите - за целта трябва да помислите за видовете и броя стълбове, които ще са ви необходими, според площта. Металните са много лесни за инсталиране - не се нуждаят от изливане на бетон или изкопаване на дупки, просто се забиват в земята. Те обаче не са много здрава основа, за разлика от дървените и други стълбове. Подходящи са по-скоро за временни огради. Стълбовете се поставят на еднакво разстояние един от друг. Има носещи (в началото и края на оградата) и междинни.

Размотаване на мрежата и захващане на първия стълб - могат да се използват иноксови клипсове или други материали (според вида мрежа), които най-лесно ще се захванат с помощта на клещи. Съединяването на две съседни ролки става по същия начин, а монтажът на мрежата се прави винаги от външната страна на стълба. 

Благодарение на разнообразието от мрежи, освен на външен вид, така и спрямо плетката, цвета и други характеристики, може да създадете желаната ограда. Предлагат се много различни размери и с различна дебелина на телта, съобразявайки се с нуждите на потребителите. 

Назад към всички статии
© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от