Доставяме до 3 работни дни

Безплатна доставка над 400 лв до 8 дни. Виж повече

Плати онлайн и вземи от магазин Виж повече

Включете се в нашата Лоялна програма

Всичко необходимо да отидем на къмпинг

Несъмнено къмпингът е неизменна част от живота на много от нас. Тази забавна дейност предлага хиляди възможности - релакс сред природата, прекарване на време с любимите ни хора, както и безкрайни приключения. За да се чувствате максимално комфортно, от голямо значение е, да разполагате с качествено къмпинг оборудване, което включва палатка, спални чували, шалтета и одеала, газов котлон и други. 

В тази статия ще разгледаме всичко необходимо, за да си гарантирате приятно и вълнуващо преживяване сред природата.

Планиране на местоположението

Първата стъпка, която трябва да предприемете е да изберете подходящо място за къмпинг. Може да направите избор между специално обособени къмпинг площи, паркове с къмпинг зони или дори диви кътчета сред природата.

Ако желаете да посетите популярно място или зона, предназначена за къмпингуване е добре да направите предварителна резервация, особено по време на активния сезон.

След като сте набелязали мястото, което ще посетите, проверете прогнозата за времето преди да отпътувате и пригответе съответната екипировка.

Места за къмпинг

Всичко необходимо за спане на открито

Преди да заминете на своето пътешествие на открито, не забравяйте да съставите списък, с всички необходими принадлежности. В този списък със сигурност трябва да фигурират неща като палатка, спални чували, шалтета, фенер, джобно ножче, газов котлон, вода, дъждобран, аптечка, дрехи, раница, прибори и съдове за хранене и други. В долните редове ще разгледаме основните характеристики на част от най-важните елементи при къмпинг оборудването.

Палатка – на пазара има голямо разнообразие от палатки, те се различават основно по това колко души могат да съберат. Има малки палатки, които са напълно достатъчни за двама човека, има и такива, които могат да поберат дори 10.

Спални чували и шалтета – едни от най-важните елементи в оборудването. Те гарантират вашия комфорт по време на нощите на открито. Осигурете си шалтета и спални чували, подходящи за климата и температурните условия на мястото, където ще нощувате.

Газов котлон – компактен уред за готвене, който гарантира бързо и лесно приготвяне на вкусна храна на открито. Независимо дали искате да стоплите вода за чай или кафе, или да приготвите прясна и топла храна, газовият котлон е най-доброто решение за Вашия престой на открито.

Аптечка – в нея трябва да намерите основни медикаменти като аналгин, аспирин, лекарства за понижаване на температура и облекчаване на болки, мехлем за рани, бинтове, марли, лепенки, кремове за ухапване от насекоми, репелент, както и слънцезащитни спрейове и лосиони.

Вода – ако ще посещавате място, което не предлага водни източници в близост, се уверете, че ще вземете със себе си достатъчно количество вода за готвене и пиене.

Независимо от това какво ще изберете да вземете със себе си, се уверете, че къмпинг оборудването ви е чисто, здраво и годно за употреба.

Допълнителни принадлежности за къмпингуване

В горните редове разгледахме основните елементи на къмпинг оборудването, но не трябва да забравяме и допълнителните неща, които можем да вземем със себе си. Те ще направят престоя ни сред природата още по-пълноценен и приятен. Ето и списък със спомагателни къмпинг аксесоари:

  • Тоалетни принадлежности
  • Хладилна чанта
  • Барбекю
  • Одеало за пикник
  • Сгъваеми столове
  •  Термос
  • Разпалки за барбекю
  • Запалка или кибрит
  •  Чували за боклук
  • Тента
  • Спирали против комари

 Допълнителни принадлежности за къмпинг

Допълнителните елементи ще направят изживяването на открито, още по-комфортно. За да направите къмпингуването не само, приятно, но и забавно приключение, то може да изготвите и списък с различни и интересни активности, като планирате пешеходни маршрути, риболов, водни спортове и други. Вземете със себе си и вашите любими настолни игри.

След като сте подготвени с всичко най-необходимо, остава единствено да се насладите на природата и споделените мигове с приятели и близки. Ако все още не сте избрали вашето къмпинг оборудване, разгледайте предложенията на ТеМакс! Пожелаваме ви незабравимо изживяване и много приключения на открито!

Назад към всички статии
© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от