Доставяме до 3 работни дни

Безплатна доставка над 400 лв до 8 дни. Виж повече

Плати онлайн и вземи от магазин Виж повече

Включете се в нашата Лоялна програма

Как да изберем офис стол?

Независимо дали работите в офис, или сте хоум офис поради епидемичната обстановка в момента,  качеството и удобството на работния стол не бива да се подценява. Знаете ли, че именно неудобният стол е причина за болките в кръста, обездвижването, болките в гърба и схванатия врат? На всеки пети човек му се налага да седи по минимум 8-10 часа на ден пред монитора, което означава, че трябва да помисли за осигуряване на максимален комфорт. 

Изборът на офис стол е от ключово значение, затова ще ви помогнем с един детайлен наръчник.

Как да изберем офис стол?

В следващите редове ще ви запознаем с ключовите фактори при избора на офис стол. Основните критерии, по които трябва да се водите, са следните:

 

  • Ергономичност
  • Подходящ размер
  • Приложение
  • Цена
  • Дизайн

Ергономичност

Много хора прекарват изключително много време в седящо положение. При продължително заемане на неподходяща поза могат да възникнат неприятни последствия, като схващане и болки в областта на гърба, раменете и главата. Затова столът трябва да бъде адаптиран към работа и стабилността му е от ключово значение. 

С колкото по-добра ергономичност е той, толкова по-добра опора на гърба и главата осигурява на седящия. Тук е важно да наблегнете на следните критерии:

  • Дебелината на подплатата
  • Формата на облегалката и седалката, мрежовите елементи позволяват на кожата да диша.
  • Лумбална опора и висока облегалка – тези екстри позволяват осигуряват почивка на главата и раменете.
  • Регулиращи механизми, допълнителни настройки за движение и съпротива при плъзгане.

Как да изберем офис стол

Размери

Има много модели столове за работа, които изглеждат широки, комфортни и много меки. Тези продукти обаче трябва да бъдат избрани според размера на ползвателя – тегло, ръст, височина, ширина и дължина на краката. Предлагаме ви да наблегнете на следното – стъпалата ви трябва да достигат до пода леко раздалечени, а предният край да е малко по-висок. Също така краката трябва да са разположени под ъгъл от 90°. 

 

Ако столът, който пробвате, отговаря на тези критерии, гърбът ви трябва да стои напълно естествено изправен и облегнат стабилно на облегалката.

Приложение

Инвестицията в добър работен стол си заслужава многократно особено ако прекарвате повече време на него. Уверете се, че има удобни подлакътници. Важно е да не удряте ръцете си в тях, докато пишете. Колелата в основата също трябва да са с добро съпротивление и да не позволяват на стола да се плъзга неволно. 

 

Силиконовите колелца са много добро решение, защото са удобни за придвижване и освен това не представляват опасност от надраскване на пода. Според вашите предпочитания, заложете на облегалка за глава или не.

Визия

Разбира се, че по-важни са функционалността и ергономичността, но дизайнът на стола и цвета никога не остават на заден план. Обикновено различните модели са в гамата на черно, сиво, червено и други цветове, а материала, от който са изработени, включва кожа, плат или комбинация от двете. Изберете визията, която ви привлича, но задължително изпробвайте стола преди да го закупите - може да е красив отвън, но крайно неудобен.

Офис стол

Цена

Цената е един от основните критерии за избора на офис стол. За да не съжалявате обаче в последствие, заложете на по-високо качество. Все пак от това зависи комфорта ви по време на работа. От гледна точка на ценовия диапазон, се предлагат модели в широки граници – от съвсем обикновени, до много луксозни, т.нар. президентски столове. Средният клас офис столове са добър избор, защото предлагат редица удобства.

 

Правилната комбинация от всички тези елементи е ключът към добрата инвестиция за бъдещия ви офис стол. Надяваме се да сме ви били полезни и благодарение на нашите съвети да изберете подходящия модел, спестявайки си редица неудобства и здравословни проблеми.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Назад към всички статии
© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от