Доставяме до 3 работни дни

Безплатна доставка над 400 лв до 8 дни. Виж повече

Плати онлайн и вземи от магазин Виж повече

Включете се в нашата Лоялна програма

Перфектната сянка за градината?

Търсите перфектната защита от слънце и вятър за вашата градина? Един от най-често срещаните дебати е шатра или чадър за градината. Истината е, че и двата продукта са приложими и предпочитани от потребителите, но най-важното в случая е да съобразите някои персонални фактора. 

Шатра или чадър в градината?

Наличието на открито пространство пред къщата е истинско “съкровище”, за което трябва да се погрижи всеки домакин. Организацията в градината може да стане по много различни начини, като един от актуалните проекти е задължителното кътче за отдих, с маса и столчета или шезлонги. 

Ако искате да изпозлвате мястото и през най-топлите следобедни часове, но не разполагате с голям орех в двора, то тогава помислете за друга дебела сянка - шатра или чадър.

Шатра в градината

Ето кои са въпросите, имащи ключово значение при избора на чадър или шатра за градината:

 

    • Къде сте разположили градинския кът за отдих – масата, столовете и всичко останало? В случай, че са някъде до стената, чадър с чупещо се рамо е по-доброто решение. Монтира се лесно, а когато нямате нужда от него можете да го прибирате на закрито. Ако това е вашата опция, преценете мястото, където да го позиционирате, за да хвърля сянка на правилното място. Помислете за-голям чадър по размери, за да не се налага всички стоящи да се събират около малкото сенчесто място.
  • Обичате ли да се местите в градината? Ако сте купили леки, компактни и сгъваеми градински мебели, които се местят с лекота из целия двор, и обичате да правите промени във външното пространство, заложете на градински чадър. Така ще можете да се насладите на всяко кътче - зелено или засято с любимите цветя. Препоръчваме ви чадър с чупещо се рамо, както и по-стабилен модел.
  • Каква е площта на градината? Наличното пространство, с което разполагате, е много важно за крайното решение. В случай, че градината е съвсем малка, няма как да разположите голяма шатра, тъй като най-вероятно ще покрие голяма част от нея. По-добре изберете кръгла маса и няколко стола, а за сянка по-голям чадър. Ако обаче сте щастливци и имате възможност да обособите централно кътче за отдих, една просторна шатра би се вписала чудесно. Освен това ще можете да се събирате повече хора под сянката, тъй като площта ще е по-широка. 
  • Става ли постоянно течение в градината ви? Ако външното пространство е открито и често е много ветровито, чадърът не е много добра идея. Ще се затрудните при неговото закрепване, за да сте спокойни, че няма да лети непрекъснато към цветните лехи, да удари някого и т.н. Шатрите са по-стабилни и ще ви осигурят допълнително спиране на ветровете, ако пуснете страниците им.

Чадър в градината

 

Отговорете си на посочените въпроси и изборът ви ще стане по-лесен. В допълнение, представете си как би изглеждало вашето място за релакс и място за събиране със семейството. Препоръчваме ви, на какъвто и продукт да се спрете, да заложите на високо качество на материалите, стабилността и по-дълъг гаранционен период.

 

 

 

 

 

 

 

Назад към всички статии
© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от