Доставяме до 3 работни дни

Безплатна доставка над 400 лв до 8 дни. Виж повече

Плати онлайн и вземи от магазин Виж повече

Включете се в нашата Лоялна програма

Как да изберем фотьойл?

Съвременните фотьойли са важна част от интериора и допринасят за пълната релаксация по време на гледане на телевизия, четене на книга или изпълнение на друга любима дейност. За да изберете съвършената мека мебел за седене и лежане, трябва да наблегнете на някои важни критерии. 

Как да изберем фотьойл?

Един фотьойл може да бъде много различен, като започнем от опцията за разтегателен механизъм, релакс механизми, вид тапицерия, пълнеж и наличието на подлакътници и обособени места за чаша и купа с пуканки. Екстрите, които внедряват производителите в меката мебел днес, заслужават да инвестирате многократно.

Ето кои са най-важните критерии при избор на фотьойл:

Разтегателни механизми

Основната част от фотьойлите са техните механизми. Тук, както и при диваните, можем да говорим за пълна трансформация на продукта. Според този критерий, видовете фотьойли се разделят на два вида - разтегателни и неразтегателни. Определете правилно нуждите си и се насочете към желаните модели, за да си осигурите пълен комфорт. 

Как да изберем фотьойл

Релакс механизми

Фотьойлите с релакс механизми обикнове са като цяло легло - широки, меки и комфортни. На пръв поглед, тази мека мебел може да ви изглежда подобна на моделите без релакс механизми, но са от съществено значение. 

Повечето релакс фотьойли предлагат активиране на този механизъм чрез ръчка или бутон. С тяхна помощ се задейства издърпване на облегалката назад и повдигане опората на краката. Най-луксозните серии фотьойли предлагат вградени масажиращи механизми, които се регулират с помощта на дистанционно. 

Подлакътници

Подлакътниците са нещо, което мнозина подценяват, при избора на столове или фотьойл, но разликата между моделите е голяма. Този вид екстра е нещо обичайно в изработката на фотьойлите и няма да оскъпи значително продукта, така че не правете компромис с този критерий. 

Вид на тапицерията и пълнеж

Дамаската на различните видове фотьойли може да бъде в много различни цветове и изработена от следните материали - текстил, еко кожа или изкуствена кожа.

Фотьойли

От гледна точка на пълнежа, основното изискване към него е екстатичността. Ако избрания модел фотьойл е изработен от високо качество, мекотата не трябва да се губи с времето. Най-масово, в серийното производство, се използват синтетични пълнежи. Това е един от най-често срещаните варианти, както и т.нар. дунапрен (пенополиуретанова пяна). Най-високият клас пълнежи са естествените - пружини с пух и конски косми, но цената на подобни продукти е доста висока. 

С помощта на мебелите изразяваме нашия индивидуален стил и можем да си осигурим несравнимо изживяване през свободното време. За да постигнете това, наблегнете на детайлите при избор на зоните за седене и лежане. Изборът на един висококачествен фотьойл е най-доброто попълнение, към което можете да се насочите. Според бюджета, с който разполагате, може да закупите добра находка, с много различни екстри. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Назад към всички статии
© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от