Доставяме до 3 работни дни

Включете се в нашата Лоялна програма

Поръчай и вземи от магазин. Виж повече

ВЛЕЗ В КЛУБА С ДИГИТАЛНА КАРТА ТЕМАХ виж повече

Пясък

Филтри

1-1 от 1 продукти

Филтри

1-1 от 1 продукти

Пясъкът е основен строителен материал, които се използва в множество приложение и в различен капацитет в зависимост от техническите изисквания.

Той е един от основните компоненти при смесването на цимент или някои видове бетон, като неговото качество директно се отразява върху качеството на самата строителна смес.

На TeMax.bg можете да намерите няколко вида пясък в различни разфасовки, като всички продукти идват от народен източник, без неблагородни примеси или голяма вариация в размер на песъчинките.

Защо и кога се ползва пясък

Пясъкът се ползва основно като добавка в някои циментови разтвори като се добавя отделно от сухата смес на цимента. В зависимост от желаните крайни резултати, пясъкът се добавя в различни пропорции и в различни етапи на смесването.

Това се прави по специфика на структурната здравина на самата крайна смес като крайната пропорция на пясък спрямо цимент изцяло зависи от предвиденото приложение.

Има няколко вида пясък според размера на самите гранули и според източника на самия продукт. Има насипни песъчни маси, които са следствие производствени процеси на бетон или минна дейност.

Този клас продукти се водят с по-едро зърно, което е полезно за изграждането на носещи конструкции. Поради завишения размер, количеството, което се ползва е ограничено спрямо това, което е допустимо при по-ситни пясъчни маси.

Как да изберете правилния пясък за вашия строеж

За да сте напълни сигурни, че разполагате с правилния вид смес, е желателно да се консултирате с инструкциите на циментовата торба. Можете и да потърсите наръчник за различните смеси, като е важно да се отбележи, че пропорциите в тези наръчници са съобразени с конкретни приложения на крайната смес.

Цимент, който е за измазване ще има по-голямо количество пясъчна маса в себе си от цимент, който ще бъде структурен. Причините зад това са структурните характеристики на пясъчните маси според размера на самите песъчинки.

Колкото по-фина е една пясъчна маса, толкова по-слаби структурни характеристики има тя, колкото по-едра е толкова по-малко от нея е нужно за постигането на особено висока степен на якост.

Прекомерното наличие на пясъчна маса във вашата суха строителна смес, може да я направи слаба на натиск и на атмосферни условия, затова действайте внимателно.

Мястото, на което всеки идва – TeMax.bg

Знаем, че TeMax.bg е основното място, на което повечето хора намират точно това, което търсят. Как? Ние водим активен диалог с нашие клиенти не само, за да подобрим своята услуга, но също така да получим обратна връзка за това, което сте закупили.

Само така можем да гарантираме наистина, че сте доволни от нас.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин Темакс с удобна доставка до София, Раднево, Силистра, Добрич, Шумен, Разград, Севлиево, Търговище, Сливен, Враца, Монтана, Кърджали, Габрово, Гоце Делчев, Дупница, Пирдоп, Петрич, Троян и други населени места в България.

Прочети повече
© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от