Доставяме до 3 работни дни

Включете се в нашата Лоялна програма

Поръчай и вземи от магазин. Виж повече

ВЛЕЗ В КЛУБА С ДИГИТАЛНА КАРТА ТЕМАХ виж повече

Оксидни бои

Филтри

1-2 от 2 продукти

Филтри

1-2 от 2 продукти

В категорията Бои, лакове и спрейове сме включили и няколко вида оксидни бои. Накратко това са бои във формата на прахообразен пигмент, който се използва за оцветяването на строителни разтвори на циментова основа.

Този продукт е подходящ за покупка от професионални майстори и „направи си сам“ ентусиасти. Нашата мисия е да подкрепяме вашите идеи и да ви помогнем да ги реализирате в проекти. В следващите редове ще разберете повече за оксидната боя и какво е нейното приложение.

Какви са отличителните качества на оксидната боя

Оксидната боя се продава във формата на прахообразен пигмент в различни цветове. Тя се използва за оцветяване на мазилки от различни смеси като вар, гипс, смола, латекс и цимент.

Обратно на много мнения, оксидната боя е изцяло безвредна за използване от човека. Пигментният разтвор притежава някои важни качества, които го правят толкова разпространен. Това са високата устойчивост на светлина, UV лъчи, вода, замръзване и високи температури.

Най-отличителното предимство на оксидната боя е, че запазва яркостта на цветовете дълго и не променя изброеният качества след като мине време.

В нашия онлайн магазин ще намерите оксидни бои от марката Primaton в баки от 400г и различни цветове.

Как се използва оксидната боя

Начинът на използване на оксидни бои малко се различава от този на обикновените. Преди да нанесете боята трябва да подготвите сместа. Пигментната боя трябва да бъде предварително смесена с цимента. След това получената смес трябва да се добави към импрегнатора за бетон.

Експертите препоръчват наличието на оксидна боя в сместа да не надвишава 5% от теглото на цимента. Получаването на този разтвор гарантира по-голяма устойчивост на боята след нанасяне.

Важно е да обърнете внимание на особеностите на цветовете преди да използвате оксидна боя. Някои от тях се получават от смесването на два други цвята. Нашият съвет е да се консултирате с професионалист, който да ви разясни повече как да получите желаният от вас цвят.

Пигментните бои най-често се използват за запълване на фуги. Те се нанасят лесно и са подходящи за всякакъв вид повърхност. Друго приложение на оксидната боя е използването ѝ за боядисване на хидроизолация.

С каквато и цел да вие е нужна оксидната боя никога не трябва да правите компромис с качеството.

В онлайн магазина на Temax.bg ще намерите богат асортимент от строителни материали, аксесоари за дома и градината, които да са ви от полза във всяко едно начинание свързано с подобряването на вашия дом.

Направете поръчка на оксиндна боя в избран за вас цвят от нашия онлайн магазин.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин Темакс с удобна доставка до София, Раднево, Силистра, Добрич, Шумен, Разград, Севлиево, Търговище, Сливен, Враца, Монтана, Кърджали, Габрово, Гоце Делчев, Дупница, Пирдоп, Петрич, Троян и други населени места в България.

Прочети повече
© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от