Доставяме до 3 работни дни

Безплатна доставка над 400 лв до 8 дни. Виж повече

Плати онлайн и вземи от магазин Виж повече

Включете се в нашата Лоялна програма

Шлайфове за стена

Шлифоването на стените е един не толкова любим момент за майсторите, но не и за експертите, които могат да използват подходяща машина за това. Шлифоване се прилага задължително след шпакловка, при подготовката на повърхността за боядисване, полагане на декоративна мазилка или на тапети. Ето какво ви е необходимо, за да изглеждат стените ви завършени и без видими недостатъци. 

Шлайфане на стени с шлайф машина “жираф”

За да подготвите стените за последващия слой материал, трябва да направите прецизно изравняване на неравностите. След шпакловката, стените се шлайфат, или още шкурят. За да замените примитивната шкурка,  с която бихте работили цяла вечност и да хвърчи прах навсякъде, изберете по-модерното решение - шлайфмашина тип “жираф”. С помощта на уреда ще успеете да отстраните всякакви грапави участъци, резки, петна и други недостатъци.  

Шлайфмашината “жираф” всъщност се използва предимно за шпакловка за сухо строителство и за шлайфане на гипсокартон. Характерното за уреда е неговата дълга, телескопична дръжка, която създава удобство при обработка на стени и тавани, дори на високо. С тази машина ще достигнете и до труднодостъпни места, които би било трудно с друг модел.

Жираф за шлайфане може да бъде много надеждно решение за всеки майстор - както за любителите, така и за професионалистите. Важно е само да изберете правилния модел, според целта.

Шлайфове за стена

 

В случай, че търсите по-бързо решение за шкурене на стените в дома си, не ви е нужна много високотехнологична машина. Може да изберете по-любителски и по-евтини модели. Ако сте в обратна позиция и това е вашата работа, не бива да пестите при подобна инвестиция.  

Хората обикновено шлайфат на ръка, като използват различни примитивни варианти - увиване на шкурка около дървено трупче или нещо друго, което е удобно за хващане. Спестете си тези усилия и време, “жирафите” вече са на достъпна цена и ще олекотят значително работата ви. 

Накратко, ще обобщим за какво могат да се използват жирафите:

  • за отстраняване на остатъци от тапети или лепило
  • за премахване на слоеве боя
  • за всякакви малки несъвършенства по стените и тавана
  • за свободна мазилка

 

Преди да закупите шлайфмашина “жираф”, трябва да вземете предвид следните параметри:

  • тегло и големина

  • мощност

  • напрежение и капацитет на батерията

  • максималния брой обороти на празен ход

  • диаметър на шлайфащия диск

  • максималната дължина на разгънатата телескопична дръжка

  • допълнителните приставки

  • максималната дължина на разгънатата телескопична дръжка

Шлайф машини за стена

Предлагат се и друг тип машини “жирафи”, с които можете да свършите работата си без да ви е нужна стълба за високите участъци на стените. Те се наричат FLEX - класическия тип жирафи. Той е много лесен за употреба. Има функция за прахоотвеждане, което е голямо предимство при шлайфането, защото става бързо и чисто с този уред. 

В обобщение, бихме желали да споменем един много важен акцент за шлифоването - започнете с процеса, когато се уверите, че замазката е напълно суха (обикновено след около 24 часа). Наред с този принцип и избор на качествената машина, прецизното шлайфане ви е гарантирано. 

 

 

 

 

 

Назад към всички статии
© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от